„Ако можех да се уредя като даскал, веднага напусках тази работа и започвах в училище“.

Думи на един млад човек, който 10 години по-късно след душеизлиянието си вече е депутат.

Колко бързо се сменят приоритетите.


***

Помним какво ли не. От сълзи до кашони. Пълнещи чаши. Какви ли не заклинания и какви ли не последствия. В тефтерите отчитаме метаморфози. И после сравнения. Няма как, професия.

Виждали сме какво ли не. И най-вече кашони с амбалаж от обещания.


„Ти кога ще го махаш този човек, бе?! Докога ще чакам!“.

След това послание по телефона човекът отсреща се изчервява и прибира мобилния, извинявайки се на екипа, който го снима. Казва, „виждате в какви условия работим, трудни“.

Иде реч за разкарване на неудобни.


***

Така се случват нещата. Свои и несвои. Уволнения и назначения.


***

Президентът даде първия мандат на една партия, която е изпаднала в безтегловност. Втората го върна, третата обяви същото действие. Някакъв професор, понесъл миг на слава от 15 минути, обаче рече, че това било „пълзящ преврат“. 

Защо? Конституцията е спазена. Но той иска своята 16-та минута слава към господарите, които го направиха служебен премиер. 

Пълзящ към одобрението им.


***

31 години демокрация и още виждаме матросовщина. Облизване на задни части като за последно. Жалко. За титлите. Този сигурно има внуци, но и тях ще научи, кое е важното в живота-лижеш и се молиш. Ихтибари от посредственици.


***

Президентът щял да прави служебен кабинет. Е, и? Нали предишните на няколко пъти го сториха. Нямаше проблем? Или зависи от човека? Ах…

Ако всички сме прости и се разбираме с простия как да го разбираме?


На снимките: Между целуването на дупе като отклик на приятните емоции и близането на задник в политиката разликата е огромна. Както е в правенето на преврат - по света това става оръжия, у нас - с гласуване!?

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/21 10:04

    Поздравления за статията. Смислено и интересно четиво...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/21 11:26

    Право в десетката!!!Много оригинално и точно написано!! Умните разбраха,простите да ходят да бачкат на Запад като слуги,като не искат да променят своето и на децата си бъдеще!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/21 12:39

    Искал да се уреди?! Хубаво, но за това се учи бе, мой човек! Имаш един тон учебници и книги да изучиш, не само да ги прочетеш. Имаш един куп изпити, които да вземеш. Не става само с искане. Не може да мъкнеш цемент в Нидерландия и после да искаш да станеш учител. Ей тук е проблемът в България - всеки иска да се "уреди", ама ако може без усилие. Искаш да си учител, чети, плати си образованието, завърши и ще си учител. Лесно е, нали!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/5/21 08:04

    Ами те повечето в България имат дипломи за "више" бе хора! То не останаха "прости" дето да работят. Те местата за желаещи за "више" са повече от завършващите средно образование! Така че, нищо чудно и този желаещ за учител да е с дипломка! Абе...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/5/21 00:22

      Е, ТЕ ТАКА Е..ИСТИНА, ВСЕКИ ВТОРИ Е С КУПЕНА С НЯКОЕ ТЕЛЕ ДИПЛОМА ЗА МАГИСТЪР...АМА И ДАСКАЛИТЕ СА ВИНОВНИ...ВИЖДАТ ГО, ЧЕ СРИЧА КАТО ЧЕТЕ И МУ ПИШАТ ОТЛИЧЕН, ЩОТО ДРУГИТЕ И ТОВА НЕ МОГАТ..А И ЩО ДА ГО МОГАТ, КАТО НЕ ИМ Е МАЙЧИН БЪЛГАРСКИЯ!

      Изтриване
  5. Анонимен4/5/21 11:05

    koi teater gledate dneska v teatera?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/21 16:24

    Пиесата "От глупав, по-глупав" на Тъпомир Глупарийски. Местата на първия ред в театЕра са свободни. Заповядай! ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/21 19:54

    Адмирации за снимката най вече разбираш ли? омръзна ни с ковид та ковид стига вече ще психясат хората
    час по скоро да се нормализират нещата и повече такива статии да има😁😁😁

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.