„Арда 1924“ води с 1:0 срещу „Черно море“ в плейофен мач за участие в европейската Лига на конференциите. Освен класиране в третия по значимост турнир на УЕФА, победителят в мача ще си гарантира и поне 350 000 евро за това участие.

В 18-ата минута Иван Коконов наказа бившия си отбор след брилянтен пас на Тонислав Йорданов – 9-ти гол на талантливия нападател през този сезон и 1:0 за възпитаниците на Николай Киров. Преди това – в 6-ата и 12-ата минути голови полови положения в оголената защита на „Сините от Кърджали“ имаха гостите, но веднъж Иван Караджов парира удара, а при втория топката излезе в аут.

Стражът на „Арда 1924“ бе на мястото си и в 26-ата минута, когато нападател на „моряците“ излезе на стрелкова позиция. Четири минути по-късно пак гостите пропуснаха, а в ответната атака Коконов бе изведен на позиция за втори гол, но той прати топката високо и далече в парк „Простор“. Същото направи в 34-ата минута Илиян Илиев от гостите.

До края на първата част имаше още опасности пред двете врати, но без нов гол. В 53% от времето топката се владееше от "Сините от Кърджали".

След 45 минути игра на стадиона в Кърджали – 1:0 за „Арда 1924“ по пътя към Европа и 350 000 евро.

В 48-ата минута късметът споходи отбраната на „Арда 1924“ – гостите пропуснаха златна възможност да изравнят.

В 72-ата минута „Арда 1924“ получи право да изпълни дузпа сред игра на играч на гостите с ръка наказателното поле. Цветомир Панов пък бе изгонен от игра и варненци останаха с човек по-малко. И докато си мислехме, че в този момент „моряците“ са се "удавили" на стадиона в парк „Простор“, Тонислав Йорданов пропусна от бялата точка. Това бе вторият точен удар на кърджалийци, но този път париран от вратаря на варненци.

В последните минути "Арда 1924" тактически печелеше време, но в 93-ата Исмаил Иса излезе в стрелкова позиция срещу Караджов и се наложи Петков да го спре с ръка извън наказателното поле и кърджалийският бранител бе изгонен от игра.

96-та минута - последен съдийски сигнал. Измъчена радост, но все пак европейска радост. За първи път в своята история "Арда 1924" ще играе в европейските клубни турнири.

Стартов състав на „Арда 1924“: 12. Караджов, 8. Желев, 9. Делев, 17. Коконов, 20. Лозев, 24. Ал. Петков, 27. Мартинов, 33. Тилев, 71. Крумов, 80. Котев, 98. Йорданов.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/21 20:20

    ГОСПОДИН ГАЙТАНСКИ ЧЕТИ ХУБАВО НАДПИСА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/5/21 22:27

    Друго си е като собственик на отбора е човек, свързван с източването на 150 мнл лв от ББР. Грантирано от ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/5/21 22:55

    Невероятно щастие,но Петков не става всеки път една и съща грешка всеки път, браво момчета браво

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.