„Не сме имали празник. Не можем да празнуваме от 5 години. Идваме, молим се на гроба на дъщеря ни, роним сълзи и се прибираме вкъщи“.

Това обяви пред турски медии бащата на загиналата при терористичен акт изселничка в Турция Нефизе Йозсой.

„Дойдох през 1990 година като емигрант. Имам 2 деца, едното от тях е във военноморските сили, а другото се превърна в мъченик“, споделя през сълзи Сюлейман Четин. Хафизе и Сюлейман Четин, които живеят в Одрин, посетиха гроба на дъщеря си Нефизе Четин Йозьой преди Рамазан Байрам, след като отпадна ограничението във връзка с мерките срещу разпространение на коронавирус в южната ни съседка.


Припомняме, че кърджалийката загина при бомбен атентат, извършен от терористичната групировка ПКК на 8 юни 2016 година.

Нефизе Йозсой е работела като полицай в местното управление.

Тя е родена през 1984 година в Чифлик. Изселила се в Турция заедно с родителите си след 1989-та година. В южната съседка е завършила университета в Чанаккале.

Мъжът на загиналата-Джумхур, бил тежко ранен от терористи година преди това. Двамата имат дъщеря.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/5/21 21:25

    Eto taka kırcaaliyskite 4eda zastitavat ote4stovoto s .....Allah rahmet eylesin mekanı uçmağ olsun.....Allah türkü korusun ve yüceltsin mücadelemiz TURAN'a kadar...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.