„Кандидатската листа на ДПС ще бъде същата“
, „То и без това номинациите почти нямат значение, ще ги наредят същите 10“, „Няма време за демокрация – листата ще е Карадайъ, Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шевкед“, „Почти няма да има промени, може само от алианската квота някой да бъде вписан на избираемо място“…

Това си коментираха по празниците активисти от шампионската област на ДПС  Кърджалийска.

Читателите биха реагирали, че почти няма новина, за какво ни я пробутвате дописката!?

Да, ако не беше питанката на един от дългогодишните активисти: А ще има ли, според вас, квота на Ердоган в листата на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен район?

Въпрос, който нарушава съня на всеки от избираемите позиции от последните избори, които са убедени, че "пак ще сме вътре".

 

Какво е „квота на Ердоган“?

Това са почти сигурни депутати в кандидатските листи на ДПС, каквито бяха Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и Айдоан Али.

Да си припомним една дописка на 24rodopi.com от декември 2015 година:

„4-ма депутати напускат ПГ на ДПС. Това са Лютви Местан, Шабанали Ахмед, Айдоан Али, Хюсеин Хафъзов. Те стават независими. Новината обяви самият Лютви Местан на пресконференция в Момчилград.

Тримата станаха народни представители от така нар. „Квота на Ердоган“. 4-ма попаднаха на избираеми места заради затоплянето на отношенията между ДПС и партията на Ердоган. Четвъртият депутат е отказал да премине в лагера на ДПС“.

За четвъртия народен представител днес можем да добавим, че „жената остана вярна на партията“. Всъщност, бъдещите депутати на Ердоган в Народното събрание трябваше да са 5.

Ах, каква жена беше поставена на избираеми позиции в листите в Пловдив и Хасково, но електоралната подкрепа не стигна на амбициозното момиче да покаже новите си тоалети в българския парламент.

 

За какво му е на Ердоган квота?

След поражението на проекта ДОСТ в България, подкрепян мощно от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието, някой да не си мисли, че Ердоган е вдигнал бялото знаме, че е примирен, че вече казва на своите: В България ще правим това, което ни казва ДПС!?

Играта продължава. Ахмед Доган със своя стратегия, Реджеп Тайип Ердоган – с неговата си. Това, което се вижда на сцената засега е демонстрацията на рестарт на дружбата между Партията на справедливостта и развитието и Движението за права и свободи.

Без Ердоган няма как ДПС да получи 100 000, 150 000, че и нагоре гласове в Турция на 11 юли, които биха върнали партията на 3-тата позиция в българската политика с балансьорската роля. Само със срещи с така нар. "изселнически лидери" норма в Турция не се покрива.

24rodopi.com


Другият коментар: Създадено от Касим Дал – и министри, и мъжки секретарки, и "много вожд, малко индианец" - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/21 08:17

    Бъктисахме на квоти! Алианите не можем да задоволим, сега и Ердо ли!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/5/21 08:54

    Вътрешни интриги мечтае..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/5/21 11:32

    Мале и ердоган и без него все тая. Повечето изселници са Кемалисти и интелигентни, ердоган защо не спечели Истамбул и столицата Откарала не говорим за другите големи опозиционни градове.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/5/21 11:33

    Мале и ердоган и без него все тая. Повечето изселници са Кемалисти и интелигентни, ердоган защо не спечели Истамбул и столицата Откарала не говорим за другите големи опозиционни градове.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/5/21 11:40

    Erdogan ako kaje da glasuvame za DPS moje da glasuvame no s usloviya

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/5/21 12:05

    Ще има квота "МАЛУМБА"...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/5/21 15:16

    КАКВА РАБОТА ИМА ТУРЧИНА ДА СЕ БЪРКА В РАБОТАТА НА БЪЛГАРИЯ?! ТА ТОВА Е НАКАЗУЕМО И Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/5/21 16:34

    Türkiyeme parmak sallayana oy moy ok bu da böyle biline

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/5/21 21:57

    Ердо ще има свои депутати на избираеми места във всяка партия.Може да не са с мюсюмански имена?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/5/21 00:01

    Puka mu na Erdogan za listi. Fashistite oshte ot sega zarevaha che Turciya upravlyavala BG, za da privlekat lumpenite.

    ОтговорИзтриване
  11. zaferiyus8/5/21 07:41

    Ще има квота когато получи от умрял писмо.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/5/21 08:00

    Квоти има само за алевитите в ДПС! Точка! Другите са каквото се покаже! Ердо има своя партия с патерица у нас-с представляващ нарциса Местан!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/5/21 13:59

    Че в Турция не гласуват за ДПС то ,вече гласуват за ДБ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.