На 10 май се открива 14-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град” с нестандартно представяне на футболната легенда на „Арда“ от периода 1982-1990 Рафет /Левент/ Куша.

През 1982 г. Левент Асенов-Куша започва да играе в кърджалийския тим, а с него към отбора се присъединява и Мюмюн Кашмеров. Младият Левент е централен защитник с № 5 и си остава такъв до 1990 г. Съотборниците му го помнят като „железния защитник“, човек от „златното поколение и големия футбол“ на Кърджали. Непробиваем, много силен в единоборствата – казва за него съотборникът му Васил Визев. От това време освен Рафет /Левент/ в състава на „Арда” са футболисти като Георги Топалов, Бахтияр Ахмед, Петър Бумбаров, Алекбер Камбер, хора със сърца и милеещи за футбола.


През 2018-та се навършиха 30 години от онзи мач между „Арда“-„Дунав“, завършил 3:0, когато само един гол не достига на кърджалийци да влязат в „А“ група.

Независимо от това обаче сезонът остава паметен за всеки един фен на тима до днес.

Рафет Куша живее от дълги години в Лондон, има собствен бизнес, но използва всяка свободна минута да експериментира с фотография. Близо 50 негови авторски работи от Родопите, родния Кърджали и Лондон представя фотоекспозицията „От Кърджали до Лондон и обратно“ в Арт галерия Кръг, като още през първия ден на откриването, 10 май, в 11:00 ч., на събитието ще се съберат някои от някогашните футболисти от страхотното време на „Арда“ от края на 80-те.

24rodopi.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/21 11:32

    Араб'ин по класа. Мадагаскар' ин по душа. А по рождение М.......'ин......🙊

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/5/21 12:35

    Сини боговеее, успех срещу цфка. Курт развръзвай кесията!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.