Бизнесмен разказа за Мата Хари, която е снимала кюлчетата злато, пачки с пари и пистолет в спалнята на Бойко Борисов, в комисията по ревизия на Мая Манолова. Изслушването му беше провалено от депутати от ГЕРБ.

Светослав Илчовски - един от големите земевладелци в България - заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, който се е представил за говорещ от името на Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени.

От кого са кюлчетата в спалнята?

Бизнесменът твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов "Иван Пилето" (собственик на фирма "Градус", която бизнесменът нарича "Гларус") и Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка. Той каза още, че регионалният министър в оставка Петя Аврамова го е изнудвала да спре да купува земи с думите: "Ще те дам на нашите прокурори". Срещу него била образувана безрезултатна проверка.

Аврамова беше призована да се яви пред комисията, за да отчете дейността на „Автомагистрали“ ЕАД, на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поради отсъствието ѝ в началото му, комисията премина към изслушването на анонимния бизнесмен.

Според него кюлчетата от прочутите изтекли снимки от спалнята на Борисов са били заснети от плеймейтка, която е получила 5000 лв., за да обслужи премиера. Той каза, че я познава, но няма да каже името ѝ, защото тя има дете. Нарече я Мата Хари.

Бизнесменът декларира, че в присъствието на Борисов са му показвали клип със сексуални извращения с бизнесмен, лежащ в затвора. Той спомена имената на Миню Стайков и Николай Банев.

Час след началото на заседанието на комисията, в залата влезе депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той взе думата и говори близо час, като по този начин спря бизнесмена. Манев заяви, че изслушването на бизнесмена е незаконно и данни за престъпление се дават само пред прокуратурата. Въпреки това комисията гласува заседанието да продължи.

Петя Аврамова също се появи в залата и заяви, че не познава този човек и че смята да потърси правата си пред съда. И депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова дойде със закъснение и заяви, че всеки от споменатите от бизнесмена може да потърси правата си пред съда.

Поради потока на "протестни" думи на Манев и други негови колеги от ГЕРБ, които бяха изричани на висок глас, се наложи Мая Манолова да прекрати заседанието малко след 20 часа. Тя обяви, че ще продължат работата си в петък.

След края на заседанието депутатът от "Демократична България" адв. Калоян Янков публикува видео, в което разказва за случилото се и определя думите на бизнесмена като "огромен скандал", пишат Offnews и други медии, отразяващи дейността на Комисията по ревизията.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. един6/5/21 08:33

    Герб е труп, това е ясно, но какво правим с некадърните калинки изпоназначени на ключови места с "конкурс" ? Шефове в полиция, горско, образование, здравеопазване ? Миналото лято се назначиха примерно накуп 100 училищни директори и колко удобно 100 % от геберските кандидати спечелиха, как един друг не спечели? Давахме го за пример за държавна корупция този конкурс!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/5/21 08:53

    Няма ненаказано но добро

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/5/21 09:18

      Кое е доброто, гражданино?

      Изтриване
    2. Анонимен6/5/21 18:54

      Робството е в инстинкта да търсиш овчар, който да те пасе и стриже !

      Изтриване
  3. Анонимен6/5/21 10:38

    Ако знаех, че така с лекота раздавате пари и аз щях да дойда от негово име или от името на някой друг партиен лидер.

    Що за глупости, единия казал, другия взел, третия нещо друго.

    Хахха

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/5/21 13:33

    Журналистът Иван Бакалов:



    Забелязва ли се, че рекетът на мутрогербаджиите върху земеделския бизнесмен, който пропя вчера, стигнал върха си в края на 2020, когато му поискали половината от продукцията. Дотогава плащал 700-800 хил. годишно, като продавал зърно на занижени цени на оня с пилетата, срещу това му решавали проблемите.
    Съвпада с рекета върху Божков, който плащал 20-ина процента, но по същото време му поискали да прехвърли лотарията на когото трябва.
    Изглежда Борисов е очаквал на предстоящите избори да изпусне властта. И е започнал поголовен рекет, да заграбим каквото може.
    Както казва зърнара: "Искаха да дам моята продукция, защото работех в тяхната държава."
    Помните ли ги как гукат хараланите: "Имаме късмет с Борисов". Не трябвало да го унижават и да няма реваншизъм.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/5/21 13:45

    Смея да твърдя, че пръв написах, че прекрасната госпожа от спалнята на Борисов е Мата Хари. Нямах представа, че тази героиня вече година няма да слиза от устата на българите. Че името й като ехо ще се мълви от селската кръчма до парламента.

    Горкият аз! Посипвам си главата с пепел. Оказа се, че Мата Хари е просто една плеймейтка. За 5 000 лева на вечер. За сведение, допреди години най-известната кючекчийка на Истанбул взимаше по 5 000 долара за същата услуга. Но какво да се прави, той и калканът в бившия Константинопол е два пъти по-скъп от Рибната борса във Варна.

    А аз си мислех, че Мата Хари е някакъв римейк на онази, опасната, спящата с мъже за информация, шпионка. Която обаче е възкръснала от Първата световна война в 21 век. Уви, тя само обслужвала високопоставени мъже, подарили я на премиера в за рождения му ден. А дали все пак, тя не е вербувана от някой, а?

    Опасни съмнения. Но – съмнения. Къде ли е сега това момиче? Дали са го грабнали да гледа гърмящите змии в някой щат, или са го инсталирали при чукчите в Сибир да вечеря заедно с белите мечки? Не е ясно.

    Карай си магарето, се казва мъдро в България. Какво те интересуват такива работи.

    Пък тя, Мата Хари, ще си се оправи.

    Цанко Цанев

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/5/21 18:34

    Картала от горското продава дърва ефтенийка са и урежда за работа близък е със Мата АМА не е Хари

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/5/21 18:35

    Крупен земеделец има ниви,жито,комбайни и пари защо не си е купил срещу рекета една вършачка Катюша.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/5/21 18:56

    Робството е в инстинкта да търсиш овчар, който да те пасе и стриже !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/5/21 19:39

    ЦЕЛИЯТ БГ ТОЛ СА ГЕРБАДЖИИ.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/5/21 07:39

    Всички плейметки ли проституират? Цените не бяха ли между 1 000 и 2000 лева? Тази с 5 000 лева да не й напречно разположена?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/5/21 08:47

    Нищо не може да се спомене с истинските им имена в България ,,, Страха не ни напуска - Понеже всичко се основава на Мата Хари’ та
    Зато всичко е Матахарично 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Ерджан ....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.