"Преди една година бях тук и с кмета говорихме за строителството на новата джамия с надеждата да направим в най-скоро време откриването й.

За мен е огромна чест да съм на този исторически Ифтар - благодаря на д-р инж. Хасан Азис, че дори и в пандемия, работата по джамията не е спирала", каза на празничната вечеря посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок.

Както вече 24rodopi.com писа, вчера посланикът и генералният консул в Пловдив Корхан Кюнгерю присъстваха на ифтара в двора на новия храм над кърджалийския квартал „Възрожденци“.

Кметът на Кърджали определи вечерята като „исторически ифтар“.Исторически, защото днес отваряме нова страница в историята на Кърджали, на региона, но и на цяла България, - това е първото ни събиране в двора на новопостроената джамия в града. Благодаря от сърце на всички гости, които уважиха празника.

Събираме се тук тази вечер като едно сплотено общество от вярващи!, каза Хасан Азис.

В ифтара, даден от турския посланик, се включиха кметове от региона, председатели на общински съвети, активисти на ДПС. От хората на Лютви Местан бе допуснат само оператор на турскоезичен сайт, който основно пропагандираше идеите на ДОСТ.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/5/21 08:54

    Какво прави там лицето, което през 2017 г спираше строителството и?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/5/21 08:57

    Там ли бяха хората с чиято помощ и идея е построена Джамията - Бахри Юмер,Реджеб Алтепе и Шабанали Ахмед?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/5/21 09:16

    В ифтара се включиха кметове от региона и активисти на ДПС. От хората на Лютви Местан бе допуснат само оператор на турскоезичен сайт, който основно пропагандираше идеите на ДОСТ. В Джамията не трябва да се вкарва политиката.Какво е това да не се допускат хора от други партии ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/5/21 09:25

    Allah razi olsun Iftari verenlerden.Acaba gelen SiyaseTçışerden, varmıdır Oruç tutan?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/5/21 09:56

    Религията, религ.празници,обичаи са за обединяване на хората, не за партийни догми бедни

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/5/21 16:43

    Може ли да ми отговори някой ,тази джамия дали е само на ДПС рите или на всички МЮСЛЮМАНИ? Ако е на ДПС дали на РАМАЗАН БАЙРЯМ ще се допускат и други Мюслюмани,които не са ДПСари?
    В ифтара, даден от турския посланик, се включиха кметове от региона, председатели на общински съвети, активисти на ДПС. От хората на Лютви Местан бе допуснат само оператор на турскоезичен сайт, който основно пропагандираше идеите на ДОСТ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/5/21 23:25

    Шабанали е бил там, той не беше ли от Дост?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/5/21 08:44

    А преди Ифтара се взима Абдест - Нали вие не го забравихте ??
    Ерджан ...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/5/21 13:31

    Паметника на Незнайния войн. Шапки долу... За посрещане на хьокюмета, мощно ураааааааааа.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.