Тъжна е централата на ДПС след нанесения удар от САЩ по отношение на най-известното лице в партията след Ахмед Доган в последните години – Делян Славчев Пеевски.
Това, че Вашингтон блокира авоарите на Пеевски си е негова лична драма, както и другите санкции. Но от възхода до падението (последното е според американския анализ и възприятието на все повече българи) Делян Пеевски е вървял с една запетая зад името си, откъдето не може да се изтрие трибуквието ДПС.

Несъмнено Движението ще инкасира загуби на парламентарните избори на 11 юли заради скандала „САЩ: В България има корупция, наказваме Пеевски“.

Положението е толкова сериозно, че би трябвало измерението на тревожност и непредсказуемост в централата и двата сарая на Ахмед Доган – софийския и летния, да е почти 1:1 като при шефа на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски в първите седмици на ковид пандемията.

Дори Йордан Цонев, който се крепи в „етническата партия“, че дори израсна до зам.-председател благодарение на Пеевски, не намери за уместно да тръгне по сутрешните блокове и пред „удобни микрофони“.

Колко гласа ще загуби в България ДПС заради случващото се с Пеевски?!

Ако се съди по думите на оня нагаждащ се към всяка нова власт социолог, който избълва в ефир след едни от последните избори, че почти всеки втори глас в ДПС вече бил „български“, т. е. не от традиционните депесарски региони, а от тези, в които Пеевски е силен, то тогава бая тревожност ще да има в централата и сараите. Но това е само глупост на социолога.

По-притеснително е това, че страшно много активисти на ДПС, не по квотите, а истински, бяха принуждавани да номинират Пеевски за депутат и евродепутат от села и градчета, от общински и областни съвети. Как ли ще реагират те сега?

Добрата новина за Доган и Мустафа Карадайъ е, че на хоризонта има резерв. Откъм Босфора се задава един с осанка на даряващ много на тези, които са в сърцето му,...с голям чувал на гърба.

Както първи 24rodopi.com писа, Мустафа Карадайъ, с двама от най-верните си хора, е в Турция по покана на президента и лидер на тамошната управляваща Партия на справедливостта и развитието (АКР) Реджеп Тайип Ердоган.

Около 350 000 са потенциалните гласоподаватели сред изселническата общност в южната съседка. На парламентарните избори на 4 април подкрепа за ДПС дадоха едва 19 887 души.

Ако Ердоган каже „юруш“ на структурите на АКР и на кметовете и валиите си, ДПС ще счупи рекорд в историята на българските избори с външна подкрепа. Друг вариант за перфектен резултат няма – екипът на АКР е от най-добрите изборджии в света. Кеф ти 100 000 гласа, кеф ти 150 000, кеф ти 200 000 и нагоре…

Многоточието ще попълним в следващите дни. До 8 юни има време.

Доган вече е в летния си сарай и няма намерение да привиква областни ръководства за нареждане на листите. Те са готови. Главата на Доган е заета с най-сложната изборна аритметика от 1990-та насам - да пресметне колко гласа ще загуби ДПС заради Пеевски, колко гласа не достигат за възстановяване на значимостта на партията в българската политика и дали си струва подкрепата от Ердоган.

Това е ДПС през юни 2021-ва: Метастази „Делян Пеевски“, хирург – Реджеп Тайип Ердоган. 

Цената???

Тя може да бъде прекалено висока. Може би най-важната реч на Ахмед Доган бе произнесена от Филиз Хюсменова. На онази конференция, в началото на която един младеж стреля с газов пистолет срещу лидера на ДПС. Фокусът на вниманието тогава бе изместен, а речта бе изключително важна. Доколко бе прозряна, след като Хюсменова я прочете по-късно, а от ДПС дори я издадоха в малка книжка, с патлаци по кориците? В нея Доган открито предупреди Бойко Борисов за „колелото на историята“, цар Иван Шишман и прекалената близост на тогавашния премиер с „напористия“ към Балканите Ердоган. По-късно близостта и квотата на Реджеп Тайип коства главата на Местан.

Доган не иска външна намеса в неговото ДПС. Към днешна дата дилемата тежи като камък на шията. Добър изборен резултат или чуждо влияние върху партията? Или пък вариант-скромно, но по нов път, а резултатите ще се видят…

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/6/21 10:36

    Доган не иска външна намеса в неговото ДПС. Възниква въпроса - защо Карадайъ е при президента на Турция и като какъв отива на тази среща, като ти четем това изречение излиза че Карадайъ не е там като представител на ДПС, а само се е отбил там за хатър да изпият по един турски чай с баклава. Истината ще разберем като излезнат листите на ДПС и видим новите добавени имена.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/21 13:19

      дъпъсъ умря. Но още не го знае. Не им казвайте, да им гледаме сеиря!

      Изтриване
  2. Анонимен4/6/21 10:40

    Освен да стане слуга на Ердоган няма друг вариант вече..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/21 13:14

      ДЪПЪСЪ е ОПГ. И то от самото начало. Така е замислена от държавна сигурност.

      Изтриване
    2. Анонимен4/6/21 13:16

      След като в онзи списък липсват имената на свързващите звена и организаторите на схемите - Б. М. Борисов и А. Д. Доган, това означава, че върху тях ще се упражнява системен натиск за прокарване на щатските интереси, за да не се окажат в следващия списък. Това на чист български език се нарича "Търговия с влияние!", което е престъпление ако се извършва от от човек или организация. Когато го извършва световния полицай е напълно в реда на нещата!

      Изтриване
    3. Анонимен4/6/21 13:16

      Най-мазните ветропоказатели си влязоха в ролята на перестройчици и осмосептемврийски партизани. Това е сигурен белег, че промяната е необратима.

      Изтриване
  3. Анонимен4/6/21 10:45

    ДПС боледува от синдрома на придобитата имунна недостатъчност, няма ги вече хората които носеха в сърцата си идеята. А по отношение на подкрепата на Таип Ердоан,това ще повлияе негативно на изборните резултати за ДПС защото турците във България и изселниците в Турция са про светски настроени и са върли привърженици на Кемалистките идеи. Мустафа Кемал Ататюрк е червената линия за турците във България и отвъд Босфора!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/6/21 09:48

      Каква червена линия какви кемалистки идеи бълнуваш бре. За Кълъчдароглу в Турция гласуват само къзълбашите,комунистите и кюрдите.Турците в България държат на Ердоган.С изключение на къзълбашите

      Изтриване
  4. Анонимен4/6/21 10:56

    ние си гласуваме за депесето не ни интересува корупциятя тва е

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/21 13:17

      Между другото - къде е Пеевски?

      Изтриване
  5. Анонимен4/6/21 11:08

    Уаlayin elini ayagini opceksiz Erdoganin cunku yolcusuz

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/21 11:46

      Erdoğan’ın ipiyle kuyuya inilmez mahalle oyuncağı gibi bi Putinin kucağında bir bakmışın Bidenin sen çok yalamak istiyorsan Ankara iki adım

      Изтриване
    2. Анонимен4/6/21 14:16

      Ердоган да йолджу ама буну унутма.
      Америка отваря път на Слави.
      %100 няма да гласувам за ДПС.

      Изтриване
  6. Анонимен4/6/21 11:14

    Най малко 50% от сегашния “овчи” Електорат е загубен. Дефинирам и себе си сред тези овце..Никога повече ДПС!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/6/21 12:07

    Що така ги подценявате нашите изселници, а? Аз пък си мисля, че по-голямата част от тях са достатъчно интелигентни и достатъчно наясно, за да могат сами да преценят кой, кой е! А не да слушат какво ще им проповядва доган или ердоган без значение!

    ОтговорИзтриване
  8. zaferiyus4/6/21 12:14

    Срещата е между двама Девширмета, няма да обсъждат нещо полезно за България или за Турция.
    Тайпи каквото и да каже Никой няма да тръгне да гласува за дпс, да не говорим за обратното Карадайъ да каже да гласуват изселниците за мафиотската структура АКП.
    От тази среща ще загуби дпс гласове от Турция, ще спечелят Божков, Ицо и Чалгаджията.
    Тайп е токсичен, допре ли се до нещо то изгаря, Турция фалира заради него, хората вече си правят сметка и за хляба което купуват.
    Да се надяваме да не ни вкара в беля с неговите Болнави мисли.
    ДАНС и Службите трябва да държат под око Четата на Хидроинжинера.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/6/21 12:27

    Hırsız bizimse,sahip çıkalım...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/6/21 12:37

    Ако кажело юрюш, ами АКО опозицията която управлява;Истанбул, Измир Анкара и другите градове каже дурун кво става???

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/6/21 12:37

    Ако кажело юрюш, ами АКО опозицията която управлява;Истанбул, Измир Анкара и другите градове каже дурун кво става???

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/6/21 12:59

    Абе стига сте превъзнасяли турците с български паспорти, реално те нищо не решават. Има над 2 милиона български граждани в чужбина, от тях турците са под 500 хиляди. В една САЩ има повече български граждани от Турция, за Германия даже не говорим. Пък и времето на ДПС свърши, какво ще реши една пета политическа сила, станала нарицателно за корупция и некадърност на кадрите? Още повече в ситуация на чумава партия, с която никой не иска да се коалира! Местните дерибеи ще си смучат етническото кокалче квота, а обикновените хора ще бягат в чужбина или ще робуват на бейовете. Това е истината, тези политици са вече никои, само личните облаги ги интересуват.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/6/21 13:21

    За съжаление има още много офффци, които не четат вестници и Сопола ще ги залъже.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/6/21 13:32

    Долу ДПС/БСП...щото те за мен са едно и също нещо!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/6/21 14:03

    Ентереса клати феса нема дпс нема акп

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/6/21 20:16

    chestito umreli dps.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/6/21 22:35

    Ние не сме фенове на кемализма, ердоганизма или симпатизанти на пеевски. Ние сме за силна и велика България под контрола на г-н Доган. ДПС не е партия само на турци, именно на всички етноси и религии.Време да се отиде до урниите.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/6/21 08:10

    Подписка в своя защита като шеф на правителствена болница събира проф. Любомир Спасов. За по-убедително той обяснявал на персонала в елитното здравно заведение, че Борисов и Пеевски щели да се върнат на власт след изборите, затова който подпишел ще е добре, а който не – довиждане. Това съобщиха за Фрог нюз хора от болницата.
    Те изразиха и недоволство от половинчатите разкрития на здравния министър Стойчо Кацаров за истинското състояние на „Лозенец“ и дългогодишното тоталитарно и пълно с корупционни практики управление от страна на Спасов.



    Няма ли да се проверят потъналите десетки милиони, които правителството на Борисов периодично опрощаваше? В чий джоб отиваха тези милиони?



    Няма ли да се разследват закупуванията на апаратура, която реално струва няколко пъти по-малко от платените по съмнителни документи суми?



    Защо НАП и ДАНС не проверят по какъв начин проф. Спасов е придобил скъпата къща в кв. Бояна?








    След като се обявиха санкциите по закона „Магнитски“ няма ли някой да се разрови в отношенията на Спасов с Пеевски и Доган?



    Изпращал ли е шефът на правителствена лекари от болницата да обслужват едно от децата на Пеевски в Дубай? По каква линия, кой е плащал командировъчните и техния престой там?



    Какъв е приносът в работата на Клиниката по педиатрия на д-р Юри Фандъков, съпруг на столичния кмет Йорданка Фандъкова? Каква е неговата заплата спрямо останалите колеги?



    Разкритите случаи на източване на Здравната каса в разследването на Миролюба Бенатова изолиран случай ли са или практика от години?



    Как е възможно 140 легла в болница „Лозенец“ да се обслужват от над 900 души медицински персонал? (По данни от 2020 г.)



    Нека някой обясни защо Министерският съвет одобри допълнителен трансфер по бюджета на здравната каса каса за 2020 г. в размер на 61 015 900 лв. За болницата. Къде отидоха тези пари?



    Кое наложи да се определи по три медицински лица да се грижат за всеки представител на властта и прокуратурата при престоя им болницата? Няма такива критерии в нито една европейска страна.



    Има още много, много въпроси, които чакат отговори отдавна.



    Освен това твърденията на Спасов, че Шиши и Бойко се връщат на власт след изборите, са силно преувеличени, както би се изразил Марк Твен.



    Фрог нюз

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен5/6/21 08:33

    В помощ на комисиите, които правителството иска да създаде под американска диктовка, предлагам списък на част от лицата, свързани с мен:

    Нова телевизия, БТВ, БНТ и множество български и международни медии.

    Националния исторически музей, Националната художествена галерия, учени, художници, артисти, режисьори.

    Левски, ЦСКА, БОК, федерациите по шах и спортна стрелба, десетки олимпийски и световни шампиони, почти всички спортни клубове в България.

    Българската Коледа и стотици благотворителни инициативи.

    Мога да продължа да изброявам още много.

    Сега сериозно. Цитирам говорителят на Европейската Комисия: „Американските санкции не действат на територията на ЕС и не задължават страните от ЕС. Така че няма нищо, което би оправдало предприемането на контрамерки от наша страна. Това са санкции, предприети от САЩ към хора по отношение на техни действия във или със САЩ“

    България все още е държава-членка на ЕС, а не щат на Съединените американски щати. Нека това правителството не забравя, че ако не бях разкрил публично миналата година действията на #хунатата, Борисов и Пеевски все още щяха да управляват, а те щяха да псуват и критикуват вкъщи пред телевизорите си. Да бъдем българи.

    #БъдетеСмели

    Васил Божков

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен5/6/21 17:30

    pod krevata mnogo si kurnaz ;)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.