Основните акценти в предизборната Програма на ДПС за ускорено догонващо икономическо развитие, основано на зелената икономика, дигитализацията, високи и водородни технологии и включването на свободните активни граждани в управлението на страната представиха на среща с представители на бизнеса и работодателски организации от областта председателят на ДПС и водач на листата в Кърджали Мустафа Карадайъ и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Ускорен, догонващ, иновативен икономически растеж, устойчиво, зелено ориентирано развитие на ключови сектори с потенциал за догонващ ефект – „Чиста енергия, чиста вода, чист въздух, чиста храна“, Развитие на икономиката на знанието  - дигитализация,  високи, водородни технологии, подкрепа на IT сектора, Насърчаване на инвестициите  с активната помощ на държавата, включване на свободните и активни  граждани в управлението на страната, са част от приоритетите в програмата.

На срещата, която се  проведе в конферентната зала на хотел „Арпезос“ присъстваха още председателят на АЛДЕ и евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, президентът на Европейската либерална младеж Антоанета Асенова, зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, председателят на ОблС на ДПС Ресми Мурад, както и 8 кандидати за народни представители от листата на ДПС в Кърджали.

Представителите на ДПС отговориха на многобройни въпроси и изразиха надежда, че след 11 юли  бизнессредата ще излезе от сянката на партийния диктат на управляващите  държавата през последните десетина години и ще влезе в нормална среда.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.