Предстоящите избори не са сред най-актуалните теми в селата в Кърджалийско на старта на предизборна кампания`2021 - втора серия, макар хората да твърдят, че ще отидат до урните на 11 юли. 

„Ще гласуваме, но малко ще помислим за кого. Това дето го виждате, всичко е старо, ново нещо няма“, казва 64-годишният Тефик Хасан. 

Други, като 88-годишният Мустафа Ахмед, се вълнуват от обидно ниските пенсии, както самият той ги нарича. „Ние гласуваме, защото имаме зор, ама пак не помагат. Аз съм на 88 години, с 44 години стаж, получавам пенсия 300 лв. Като дам за лекарства и за хляб, отиват, не стигат“,  жалва се възрастният мъж.

Хората се умориха от обещания, допълва Тефик Хасан и описва тъжната действителност.

„Работа няма и в Кърджали, и в Момчилград. Тук на село остана едно животновъдство. Хората имат по една крава гледам. Нищо друго, пустиня стана“, казва родопчанинът. 

Затова и тук, както повечето села в страната, има предимно пенсионери, останалите са на гурбет.

„Повечето сме в Европа вече. Като искаме да ядем, търсим там“, заявява Тефик, за който Европа е някъде на Запад, но не и тук. След което дава поредния пример за обезлюдяването на региона, обяснявайки как за няколко години от 150-200 семейства, живеещи в Равен, днес са останали около 50-ина.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/6/21 15:49

    Еее закриване на селата с това управление на дпс

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/6/21 17:14

      Dammm tam deto upravliva grob selata s napılniha...

      Изтриване
  2. Анонимен11/6/21 18:49

    Гласувате за ДПС и после ревете

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/6/21 23:42

    Хората хем виждат, че все по-лошо става, хем продължават да гласуват за същите. Колкото и да е жалко, това си заслужаваме. Трябва да се научим, че ние сме суверена и като рабододател - трябва да държим сметка на политиците! Гласувайте разумно па вземе, че стане по-добре.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/6/21 11:25

    рЕзко се увеличи броят на болните членове на ГЕРП ТОТАЛЕН САБОТАЖ НА ВСИЧКИ НИВА В ДЪРЖАВАТА.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/6/21 21:45

      ... и на излезлите в отпуск ръководители на разни институции.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.