Загубата на „Арда 1924“ с 0:2 от израелския „Апоел Беер-Шева“ на 22 юли на „Арена Арда“ подтикнала бизнесмена Румен Гайтански към окончателно решение: Край на финансирането на футболния клуб в Кърджали.

Това разкриха пред 24rodopi.com отлично осведомени източници, запознати с цялата схема на финансиране на кърджалийския отбор.

Два пъти преди загубата на „Сините от Кърджали“ от „Повелителите на камилите“ в евротурнира Лига на конференциите Гайтански спирал паричните потоци към „Арда 1924“ – през април 2020-та и през юли същата година. Предприемачът развързвал кесията отново заради добрите резултати и начертаната от оперативното ръководство картина на оптимизъм – "ако отборът се класира за евротурнирите и отстрани един съперник, бюджетът за сезон 2021/2022 ще се върже".

Припомняме, че от 4-те български отбора, добили право на участие в евротурнирите тази година, на „Арда 1924“ се падна най-силният съперник. Възпитаниците на Николай Киров загубиха от "Апоел" първия мач у дома с 0:2, а реванша в израелския град Петах Тиква с 0:4.

Вчера спортният сайт dsport обяви сензационно, че Румен Гайтански вече не е спонсор на „Арда 1924“. "Мога да потвърдя, че Румен Гайтански вече няма да бъде благодетел на „Арда“ Кърджали и спира финансовата издръжка на клуба. Ние до този момент бяхме негови финансови партньори и също се оттегляме", заявява Стефан Пешев, който е сочен за „дясна ръка“ на Гайтански в бизнес проектите му.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/7/21 19:29

    Г-н Гайтански трябва да знае, че и без петел ще съмне.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/7/21 19:50

    Този изрусения барни ръбъл няма ли да си ходи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/7/21 20:16

    Да излиза той да играе тогава...
    Имали отбор без загуба в света..
    Това което постигнаха играчите е успех който остава в историята...
    По добре да кажат самата причина ,която ме е свързана с загубата от евреите..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/7/21 20:25

    айде обратно в зоните... люти дербита срещу Перперек и Широко поле... Рамо къде си?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/7/21 20:57

    Taka mu se iskalo na nachalnika kakvo iska da ne bi arda igral s otbor ot 3 liga staraha se momchetata ako ne stanal sega dogodina mojeha da varviat na gore bravo na momchetata i na Gospodin Kirov SAMO ARDA

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/7/21 20:58

    Taka mu se iskalo na nachalnika kakvo iska da ne bi arda igral s otbor ot 3 liga staraha se momchetata ako ne stanal sega dogodina mojeha da varviat na gore
    bravo na momchetata i na Gospodin Kirov SAMO ARDA

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/7/21 21:27

    Хайде гюле гюле арда да живее Рамо

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/7/21 22:53

    Всичко е обществени поръчки, ве тъпанари, ко се правите на ощипани

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/7/21 23:12

    и пак лютеница и кренвирши

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/8/21 01:04

    Arda e selski otbor euro turnirite ne sa za selski otbori da si sedqt u doma da si gledat macha pred televizora

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/8/21 08:06

    Ако това е истина се отваря парашута на Рамо.Рамо ще издържа Арда с приказки.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/8/21 08:52

    Арда ще стане турски отбор.Работата е нагласена!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/8/21 11:03

    Парите са си негови! Иска- дава, не иска- тръгва си! Къде е проблема?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/8/21 21:12

      Те въобще дали ли са пари за трансфер или без изключение всички попълнения са на принципа, пари за трансфери не даваме, взимаме само свободни агенти? И това да се хвалят и да провеждат политика да играят само футболисти е нелепо. Съперниците на Арда ги победиха с чужденците си. Но то кой чужденец би дошъл в Кърджали?

      Изтриване
  14. Анонимен1/8/21 12:08

    Първият политически проект във футбола приключва едновременно с приключване на мутренският проект в политиката!Който иска да търси връзката?!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен1/8/21 14:09

    Рамо е един ТАЛИБАН,нищо друго! Срам за футбола, срам за доктора!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен1/8/21 14:10

    В Кошукавак изгряват нови звезди!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен1/8/21 16:29

    Важното е, че кмета подкрепя отбора, нали е негов проект.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен1/8/21 21:08

    Тези хора добре ли са? Какво толкова са очаквали? Арда се представи добре с предоставената селекция и ресурси. Колко толкова пари са дали? Без да се дават пари за трансфери не може. Цска спечелиха финала с гол и асистенция на чужденци. Израелският отбор от пустинята също имат чуждестранни футболисти, които играят.А тези искат без да дават пари за трансфери и нищо да печелят купи. Как става това? Какво са дали толкова, че да очакват много? За страничните сектори една пътека и една лампа няма. С принципа без пари за трансфери и не искаме чужденци няма как. Въпросът е там и че няма кой чужденец или младеж да иска да заживее в забутания и неразвит Кърджали. В изоставеният ни регион няма кой да отиде на мачовете. Браво на Арда. Играха силно и достойно досега. С тези ресурси толкова. А разните там псевдо инвеститори, да погледнат бюджета на Лудогорец.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен1/8/21 22:38

    Бойко като го няма взеха да си правят триковете, той ги накара да вземат арда, ама сега като няма началник няма да има и отбор.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.