Нови цени на водата в Кърджали няма да има. Поне към този момент.

Областният управител Даниел Делчев отказа да съгласува бизнес плана на водното дружество. Той стори това в качеството си на председател на „ВиК“ асоциацията и позовавайки се на чл. 198 м, ал. 2 от Закона за водите.

Според плана на дружеството, цената на доставяната услуга до 2022 година трябва да стане 2,99 лева с ДДС, а през 2026 година - 4,71 лева с ДДС.

Цената за доставяната вода с непитейни качества от следващата година трябваше да бъде 0,86 лева, а до 2026 година - 1,38 лева с ДДС.

В същото време обаче липсва информация за оценката на състоянието на всички активи.

„Одобряване на поскъпването на ВиК услугите следва да стане след обществено обсъждане с гражданите и всички заинтересовани страни, като това бъде в пряка връзка с гарантирана по-добра и по-качествена услуга за населението. Заложеното в бизнес плана за развитие на дейността на „ВиК“ ООД – Кърджали за регулаторния период 2022-2026 г. повишаване на цените на ВиК услугите не гарантира подобряването им.

Поради тези причини отказвам да съгласувам бизнес плана на ВиК Кърджали и го връщам за доработка с мотивирано становище и указания“, посочва в становището си областният управител Даниел Делчев.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/7/21 15:14

    Водата в Кърджали е под всякаква критика. Получавам алергична реакция след всеки душ. Как смеете да говорите за поскъпване?!!! Безсрамници!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/7/21 15:16

    2.60 е кубик вода

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/7/21 16:07

    Как не ги е срам, водата става с все по-лошо качество, тече кал от чешмите, те искат да увеличават цената - що за безочие и наглост..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/7/21 17:20

    Водата от господ, язовир от времето на соца. Схемата за кражби от мошениците монополисти:
    На входа (на водоснабдителните системи на населеното място) количеството вода се ИЗЧИСЛЯВА по методика, а на изхода количеството (в чешмите на всички потребители) се ИЗМЕРВА по водомер. Оттук се калкулират големи разлики, т.нар. ЗАГУБИ НА ВОДА. В обявените им количества (винаги в максималният размер на допустимите общи загуби на вода), би трябвало Кърджали да е под вода. Методика е така напасвана, че загубите да са неотстраними. Това автоматично води до постоянно и плавно повишаване на цените на кубик вода.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/7/21 18:00

    Вик-то трябва да си махнат всички пенсионери, а не да получават и пенсия и заплата, а за ефективност от работата им да не говорим. Всички могат да се произнесат колко са доволни от вик услугите. Толкова безработни има, които може би ще си гледат по-съвестно работата ако бъдат назначени там.

    ОтговорИзтриване
  6. Браво! Непрекъснати аварии, кална вода, повредени бойлери, разкопани и некачествено ремонтирани улици след авариите! Както се казва в поговорката: Вода газим, жадни ходим, скъпо плащаме!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/7/21 21:30

    Тия от ВиК даэ вземат мерки и да си подобрат събираемостта, не може съвестните граждани да плащат а цели прослойки от населението да се крият и под различни предлози да не плащат!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/7/21 08:35

    Трябва да се сложи край на тази гадна герберска политика.Не е нормално администрациите да се пълнят с партийни ясладжии за сметка на хората.Престъпление е във В и К Кирково да работят над 80 души,да има двама началници,а като потърсиш някой нито един да няма.Служебните коли се ползват за лични нужди.Много правилно е решението на областния управител.Вместо да увеличават цената на водата да намалят ясладжиите. в дружеството.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/7/21 20:31

    Naznachiha desetki gotovankovci ot GERB v Prechistvatelnata Enchec, sega shte ni iznudvat s bezbojna cena na Vodata, Nay Skapata Voda v Sveta. V pati po-skapa ot Turcia, Romania i Garcia.

    ОтговорИзтриване
  10. ВИК Да потърси и открие незаконните отклонения от много частни кооперации в града,нямали и общи водомери ,ще открият с изненада колко са изобретателни живущитите с помоща и на техните им служители!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.