Нито един от служебните министри, посочени от президента Румен Радев, няма да влезе в правителството на „Има такъв народ“. Това е политическата новина на деня след вчерашната номинация на ИТН за премиер.

Кандидатът за министър-председател Пламен Николов няма да включва министри от служебното правителство в кабинета, който ще предложи на Народното събрание, каза тази сутрин в сутрешния блок на БНТ депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев.

Освен, че нито един от министрите на служебния кабинет, който се радва на 59% обществена подкрепа, няма да фигурира в проектосъстава, шанс за министри нямат и народни представители. Него обаче ще бъдат включва фигури от първия кабинет, който лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви и скоро след това оттегли по-рано този месец.

Припомняме, че бизнесменът Николов получи вчера от президента Румен Радев мандат да сформира правителство и до 7 дни трябва да предложи кабинет.

Очаква се това да бъде правителство на малцинството, което да се опира на плаващи мнозинства по различни политики и приоритети. ИТН разчитат на подкрепа в пленарна зала от „Демократична България“ и „Изправи се, Бг! Ние идваме!“, както и от БСП и ДПС. Условието на ДПС е в кабинета на ИТН да няма министри от сегашното служебно правителство.

Народният представител Филип Станев каза, че Николов няма да обяви състава на кабинета си, преди да го представи официално в парламента.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/7/21 12:31

    Да не се окаже, че ви заблуждават. Отново. 112 място сте..не забравяйте мисирки.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/7/21 13:00

    А това казва вечно наведеният и сега молещ аванти при Слави Трифонов социолог Андрей Райчев:
    ”Условието на Трифонов е ”Аз управлявам, вие, ако искате, ме поддържате, ако не, отивам си”. От ”Демократична България” и ”Изправи се БГ! Ние идваме” не схващат това”

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/7/21 13:28

    Условието,поставено от ДъПъСъ-ЕООД е изпълнено.Няма да има министри от служебния кабинет...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/7/21 15:36

      Рашков, 100 про Остава! А това е едно друго условие на друга партия. Дали МВР министър, дали ДАНС шеф, това е друга тема.

      Изтриване
  4. Анонимен31/7/21 14:29

    Май накрая както казваше Любо Пенев ИТН ще духат супата. Тръгват като аслани, ама да не сдадат багажа като наср....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/7/21 16:28

    Ще ви идим и вас чалгаджии,това не е цирк нито 78

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/7/21 17:37

    DPSarite may si yadat ushite :)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/7/21 18:02

    Какво излиза, че Славчо е поредния балон. Няма надежда, нали имаше програма. Нещо я забрави, те май и неговите хора се самозабравиха. Никой не милее за нашата родина, за тях тя е просто територия.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/7/21 20:58

    Няколко думи за Пламен Николов: Никакъв мениджър не е бил в световни автомобилни концерни дори и на ниските равнища.
    Работил е в представителствата им у нас (това са родни фирми – собственост на българи и управлявани от други българи - не от него).
    Прочутата американска компания за плавници, шнорхели, бански костюми, очила за плуване и т.н. FINIS Inc е с 25 работника и оборот от 3.7 милиона долара. Според мащабите на САЩ размерът е като на дребен семеен бизнес, какъвто е и самата компания. Основана е през 1993 г.
    Компанията има два офиса в САЩ и дъщерно дружество в България – Финис Юръп ООД с 8 служители (ЕИК 201011432) За моя изненада Петър Николов никога не е бил и не се е водил като управител – за такъв е посочен член на американското семейство с този бизнес - Джон Артър Микс.
    Американската фирма, довтасала у нас, си има и български съдружник в това американско поделение – значително по-голямата фирма „Делфина” ООД, която се занимава с текстил и шивачество. От своя страна съдружниците в „Делфина” ООД се занимават и с пластмаси. Когато изследвах този бизнес, установих, че практически голяма част от производството на изделията му е съсредоточено у нас, а не в САЩ.
    Има обяснение защо тази американска фамилия така изненадващо се е прицелило в България. Според хипотезата не са се прицелили, а по-скоро един известен и незнаещ парите си българин навремето, в далечната 1993 г. се е прицелил в него. Но не приемам на пълно доверие тези слухове, защото навлизат в теорията на конспирацията, а нейното поле изисква далеч по-задълбочено и грижливо проучване на фактите, което не съм правил.
    Американската компания дължи успеха и на съдружника в нея – Пабло Моралес, който е бивш виден спортист, златен медалист на 100 метра бътерфлай от олимпийските игри през 1992 г. и е спомогнал с контактите си за оцеляването и разрастването на бизнеса.
    Кандидат-премиерът Пламен Николов е на граждански договор в компанията (бел.: грубо нарушение – депутатите нямат право на занимания с бизнес). Т.е. той е нещо като неин търговски представител – поне формално.
    На фона на фактите изявлението му по телевизията, че „аз съм човек с биография с много успешни мултиконтинентални проекти” е меко казано пресилено.
    Твърди се, че е доктор в/на науките, но в родния български регистър името му не присъства. Това е възможно, ако от една страна не е легализирал получена в чужбина научна степен у нас, а от друга страна не е недопустимо и да е гола хвалба.



    Григор Лилов

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/7/21 22:49

    14:29. ...и таратора ще духат чалгарите !!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/7/21 23:02

    Да живее селяка шнорхландец !
    Само на такъв калъф не сме се подлагали....
    Щто да не проббваме,ааа???

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/7/21 23:07

    Селяка ...селяк , колкото и да се напряга ...
    пак селяк , кюлл дедим .
    Yasasin DPS !!!
    OKADAR!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.