Народният представител от ГЕРБ Любен Дилов направи любопитно признание от трибуната на парламента. Той обяви, че ДПС е участвало и в трите правителства на Бойко Борисов и дори прогнозира участие и в следващия кабинет.
"Очевидно ДПС и в момента има свои представители във важни агенции, в цели сектори и в това няма нищо лошо. Не виждам каква е драмата. Предлагам ви да спрем лицемерието. Ние обичаме българските турци, защо го крием и защо го маскираме?! Името на г-н Доган е зад всичко", каза Дилов.

Повод за думите му беше дискусията около създаването на временната парламентарна комисия „Росенец“.
Любен Дилов попита има ли право Доган да участва и в бъдещото правителство, както е участвал във всичките досега.

След недоволни възгласи от депутати от ДПС,отбелязва "Флагман", бургаският народен представител се защити: „Даа, припомнете ми, мисля, че само в правителството на Иван Костов не сте участвали пряко. А пък той за благодарност разреши на г-н Доган да си направи вила, защото тогава започна този строеж (на „Росенец“ – б.р.). Този въпрос всъщност е много по-голям и е много хубаво, че го задаваме в тази сграда, която се намира върху турско гробище, нали знаете? Този въпрос е от ранното средновековие. Защо става все така, че в крайна сметка Крали Марко загива, биейки се на страната на турците, и защо става все така, че в крайна сметка ДПС участват в създаването на следващото българско правителство. А е съвсем просто, госпожи и господа, имаме 350-400 хиляди, - повече са всъщност, толкова гласуват, - български турци. И те съвсем реално са по-сплотени от нас. Понеже са по-умни от нас, участват в създаването на всяко българско правителство“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/7/21 19:28

    чок севиъорлар джанъм бизи

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/7/21 20:05

    За първи път някой от герб говори за бг турци. Всеки път се говореше за българските Мюсюлмани

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/7/21 20:56

    Един честен български патриот,честен с истината,честен пред миналото, честен и актуален днес, честен и прозорлив в БЪДЕЩЕТО!ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КУРАЖА И СМЕЛОСТТА!Само едно,български турци не само ДПС,българските граждани етнически турци има в БСП,ГЕРБ, ИТН,ДБ!Турците не са стадо овце, с гегето да ги насочваш. Повече от десет години те започнаха да се САМООПДЕЛЯТ,но партиите извън ДПС,не могат да преодолеят етнобългарския си егоизъм,робуване на предразсъдици и предубеждения/ИСТОРИЧЕСКАТА ОМРАЗА/и да отворят вратите си за СПОДЕЛЯНЕ власт и ЕДИНЕНИЕ!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/7/21 21:13

    Турците в Родината си България не са афганистански племена,обичащи всичко българско.Или ги интегрираш и чрез Дпс и другите партии ИЛИ ги признаваш за ТУРСКО НАЦИОНАЛНО МАЛЦИНСТВО!СТИГА Велизар Енчев и четата му!България има нужда от ЗАЕДНОСТ И ОБЕДИНЕНИЕ!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/7/21 22:11

    Добре 20:56
    В БСП и в ГЕРБ турците са българеещи и в голяма степен се срамуват да се нарекат турци. Лижат здраво и връзват обувки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/7/21 12:51

      А в ДПС даже се срамуват от турските си корени в джамия не са стъпвали безродни индивиди

      Изтриване
  6. Анонимен23/7/21 07:57

    дилов е един боклук кариерист и празнодумец.фърфара

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/7/21 12:04

    Популист, приказки според изгодата от накъдето духа вятъра

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/7/21 13:02

    20.56 тенекеджия-бояджия българеене, връзване на обувки...? сезон?зима ли,носи българското име на доносник баща,фамилно име крепост Джебел, може би ДА!Нямам представа дали са членове на партии или използват някаква гражданска квота за временна,лична,плакатна слава и лична изгода.От такива Кърджали няма нужда, такива могат да те предадат....

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/7/21 13:52

    Етническите турци извън дпс,герб ....- независимите са много по-интелигентни, по-свободни,по-умни, по-качествени кадри , не разчитат на партия,а само но сивото си мозъчно вещество.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/7/21 15:30

    Тоз защо не каже нещо за техният вожд който е участвал при смяната на имената на турците в Дели ормана. Това го каза не някой друг ами Осман Октай. И друго като беше пред паметника на загиналите турци тази година на обиколка в Северна България и се поклоняваше пред него как не му се откъсна сърцето та да беше купил един букет от 10 лв. поне и да го поднесе. Това го даваха по телевизията. Демагогията е страшно нещо.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/7/21 18:51

    Turcite sme Turci... Blagodarim

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.