10 866 заявления за лични документи са били подадени само през месец юли в региона. Това сочи справката за натовареността на паспортните звена в област Кърджали.

Най-много документи на граждани са били обработени в областния град, общо 6829 в Паспортна и РУ-Кърджали. Най-„спокойно“ пък е било в Ардино, където в рамките на миналия месец са приети 527 заявления.


Най-голяма „жега“ за служителите е била в седмицата 19-23 юли, когато са били обработени 2834 документи на граждани. В последната на юли пък броят на заявленията е бил 2267.

Очаква се голям наплив и през август. Дълги бяха опашките на 3-ти пред Паспортна в Кърджали и сектор „Миграция“ в ОД на МВР.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/8/21 08:23

    И какво направи местната власт ,за да улесни нещата... Пак идват избори,пак гласувайте .....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/8/21 15:46

    Що прави държавния ПЪРВИ?А заместниците му със съмнителни,не убедителни качества и обществена тежест?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/21 20:41

    Тия опашки са от поне 20 години. Местната власт, ако не друго, за това време да беше намерила място пред Паспортна да засади няколко дръвчета и да се грижат за тях, хората сега поне щяха да чакат на по-прохладна сянка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/8/21 00:37

      На пролет да идват по хладно е

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.