С толкова изречени тежки думи
от всички страни, с този кандидатски списък за премиер и министри, нареденият от Слави Трифонов проектокабинет на „Има такъв народ“ (ИТН) няма как да получи 121 гласа в 46-ото Народно събрание.

Но пък зад кулисите вече се долавя настроение за успешна парламентарна аритметика и последваща новина: Имаме правителство! При „свален“ кворум, с малко гласове, с особено важната роля на партия-кръшкач.

 

Без клинчене няма да има живот за кабинет „Пламен Николов, човекът на Слави“, но веднъж даде ли му се живот, много трудно някой може да го свали.

Така мисли и действа… Мощта на парите!

Депутатите от №1 до №... нямат значение. Ръководства на парламентарни групи също, те са по-скоро изпълнители.

Невидимите, които са под крилото на Мощта на парите решават, ръководства на ПГ-та изпълняват, а останалите депутати просто гласуват.


Към днешна дата Мощта на парите разчита на Събираемо 1, Събираемо 2 и рехавеещо Събираемо 3, но сборът не се получава. И затова има нужда от още едно просто математическо действие – Изваждане.

Изваждат определена бройка депутати от парламента по време на най-важното гласуване и мъдро отчитат: Когато сборът не стига, кворумът му се притичва на помощ!?

 

А кръшкачът ще бъде сочен за баш другарчето на ИТН-то. Четвъртият играч в новата власт.

24rodopi.com

Снимка: pixabay.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/8/21 21:40

    Усеща се една групировка от 240 човека плюс, рекетираща и грабеща от джоба на Народа под формата на организация(Държава). Тази групировка живее на висок стандарт. За обикновенния човек се прави много малко, а Той живее на нисък стандарт. Превърнали са държавата в някаква чорбаджийска фирмичка. Интересно е да се научи, когато заминат българските роби на Запад. Какво ще правят тези чорбаджийй? Бежанците ли ще започнат да използват? Ти сиганин не можеш да интегрираш, сириец от война дошъл ли ще го научиш..?!? Лошо, осъзнайте се докато е време за да не страдат децата и внуците ви после..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/8/21 01:50

    Радоста на новоназначените калинки и депесарите в държавният сектор няма да трае дълго. След редовното правителство на ИТН метежа ще продължи с пълна газ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/8/21 20:44

      Цъ, няма да познаеш, че така ще стане, както пишеш.

      Изтриване
  3. Анонимен4/8/21 01:50

    Радоста на новоназначените калинки и депесарите в държавният сектор няма да трае дълго. След редовното правителство на ИТН метежа ще продължи с пълна газ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/8/21 01:52

    Радоста на новоназначените калинки и депесарите в държавният сектор няма да трае дълго. След редовното правителство на ИТН метежа ще продължи с пълна газ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/8/21 08:20

    иключителен точен и прецизен анализ .особено цитата в изречението- но веднъж даде ли мусе живот много трудно ,някой може да го свали.Това е и целта на инт с тези циркови номера .Търси подкрепа от протесните партииза да се легимитира като партия на промяната ,но изберат ли правителство вече герб и дпс ще подкрепят правителството и ще дирижират управлението на държавата в частни и лични интереси ,о протесните партии които са подкрепили правителството ще пият една студена вода .Единствено с гласовете на герб и дпс може да се свали правителството ,ако сега му дадат живот на бузумието на итн.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.