"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандат на БСП. Това става ясно от интервюто на лидера на ИТН Слави Трифонов по БНТ. На въпрос на водещия дали ще подкрепи третия мандат, той лаконично каза: „Не!“.

Запитан дали ще отиде на преговори по покана на Корнелия Нинова, Трифонов обясни: „Възпитанието изисква да отидем на среща. Имаме големи различия, защото сме различни политически формации. БСП е партия от статуквото. Те не ни подкрепиха, когато имахме възможност да съставим правителство. Според мен това с подкрепата е като в любовта. И ти подкрепяш, и теб те подкрепят.

Лидерът на ИТН  заяви, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат заедно с президентските, пише Фрог нюз.

Трифонов каза още:

БСП е лява формация, самата Нинова излезе и заяви ,че няма да ни подкрепи. Ако само ти подкрепяш, нещо не е наред. Това не се случи заради тяхната заявка и отношение. Само БСП и ИТН не могат да сформират правителство. Трябва и друга подкрепа. Ако хипотетично  ги подкрепи ДПС какво-ще правим тройна коалиция?!

Оказва се, че отиваме на избори. Сега Корнелия Нинова няма ограничение кога да представи министър-председателя си. В зависимост от законовите порядки ще стане ясно дали изборите ще са 2 в 1. Иначе е много ходене на избори и харчене на пари. хората се изморяват така.

Суверенът така е решил, че сега парламента изглежда така. Така изглежда в момента българското общество. Необходимо е да има мъдрост, морал, смирение. Така би следвало да изглежда която и да е политическа структура на фона на демокрацията и задълженията.

Хората са различни като морал, намерение, действия. Българските политици все още не са адекватни на желанията и потребностите на суверена.

Преговаряли сме. Последователен съм и правя това, което съм казал. Човек трябва да си държи на думата. Ние казахме, че с партиите на статуквото няма да правим коалиция. Не може с ГЕРБ, с ДПС. БСП би могла да е компромисна заради поведението й напоследък. Основната подкрепа ни е необходима от т. нар. партии на протеста.

Имаше ясни възгледи за това, които са важните неща, които стоят пред България по отношение на тези две партии – ДБ и ИБТНИ. Ние нямаме никакви разлики.

Ние нямахме мнозинство и с най-големите споразумение бяхме малцинство. Не са 121 депутати. След това решихме, че е нормално да бъдем подкрепени. Трябваше да се свърши работа. Важно е политическите партии, в случая най-голямата да свърши работа.  Бях готов, заедно с екипа да свършим работа.

Нали това е най-важното – съдебната реформа. Да има справедливост и възмездие, реформата с индексация на пенсиите, ковид, бежанци. Как ще се свърши това- от хора, които са експерти. Предният път беше защо не направихте правителство.  Сега защо го правите по този начин. Не им хареса този министър-председател, не им хареса този кабинет.  След това пак не го харесаха.

Водих разговор с Христо Иванов и Мая Манолова в моя офис. Тези разговори не бяха публични. Затруднен съм, защото съм почтен. Ние говорихме, попитах ги какво искат. Те бяха ясни, че няма да подкрепят правителство на ИТН. Попитах го къде съзира дългата ръка на ДПС?! Това не е вярно! Не е вярно! Не съм се виждал с никой от ДПС.

Ако стои и е възможно да се довериш, няма никой, който да стои зад ИТН освен неговите гласоподаватели. Тази партия е съставена заради референдума. Аз съм гарант - никой не стои зад тази партия, освен нейните избиратели и аз.

Гледам интервю на Татяна Дончева-тя каза, че зад ИТН стои Маджо. И гледах и се втрещих. Свикнал съм на всякакви слухове. Но това беше – не зная. Имаш ли доказателства за дългата ръка на ДПС, за Маджо, за не знам си кой?! Това се хвърля в публичното пространство, за да няма правителство на ИТН. Това са слухове, това са лъжи.

Хората вършат работа и ние ги предложихме. Христо Иванов каза, че няма такива доказателства за ДПС, но има чувства. Крайната ни цел е да свършим работа. Изборите са средство. Първо-всички са скарани с всички. Така изглежда сега този български парламент.

Затова сега в следващият парламент партиите трябва да проявят мъдрост, морал и смирение. Следват проблеми с ковид, бежанци, и с парите от фонда. Ковид не разбира тази или онази партия. Следващият парламент трябва да прояви мъдрост и морал.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/8/21 21:38

    Кво стана клекнали ааа? Ще се играе на вабанг, няма място за отстъпление или народа или политиците.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/8/21 22:58

    На Слави това положение в политиката да му стане обица на ухото. Защото му липсва обицата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/8/21 23:01

    Kakıv vi e problema ve, s toya nyama da se dogovaryam, s onya nyama da se dogovaryam, za kakvo glasuvaha tolkova bılgari za vas be nashtastnici, pojelavam vi samo da ste pod baraja na sledvashtite izbori

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/8/21 02:29

      Ами с терористи не се преговаря

      Изтриване
    2. Анонимен28/8/21 13:34

      И с диктатори също.

      Изтриване
  4. Анонимен28/8/21 03:59

    Няма да гласувам

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/8/21 08:33

    Излъчва самовластие и реваншизъм. Къде е моралът и мъдростта за които приканва?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/8/21 08:36

    Ако не знаех че интервюто е със Слави, щях да помисля, че е с Бойко-същия изказ и хаотична реч.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/8/21 14:08

    Каза си тежката дума: в опозиция сме - - итн, герб, дпс

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/8/21 14:12

    От запад интелугенцията ви разбраха що за стока сте и не си направиха труда да гласуват. Добре, че избягаха навреме и се спасиха от болести и смърт, от вас политиците. Дойдоха от вън Кирчо, Асен и сие и успяхте за нула врвме да ги презимите на земята и тях с мръсните ви дс кгб номера

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/8/21 14:14

    З заминалите туржи 1989 за Турция тъжим, защото са много учтуви, фобри, красиви и тъжат за случващото се с тяхните родители от новите на итн българи и на кпц

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.