Не само от 6-месечна процедура в Министерството на земеделието зависи кога реално ще започне големият ремонт на моста за Еровете, но трябва да се даде зелена светлина и от екоминистерството, научи 24rodopi.com.

Както вече писахме, ремонтът на съоръжението ще стартира през пролетта на 2022 година заради така нар. "задължителни срокове" за приключване на всички процедури.

Взето е решение на Общинския съвет в Кирково, по внесена докладна от кмета на общината, за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива. За строителното разрешение ще се изчакат документите от двете министерства.

„В момента Общината провежда процедурите по утвърждаване на трасе по изготвен от проектант ПУП-парцеларен план, който съгласно приложен регистър на засегнати имоти се засягат имоти – ДПФ, собственост на Министерството на земеделието, храните и горите“, коментира пред 24rodopi.com кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман. Освен, че са засегнати имоти от горския фонд, трябва да се получат разрешения от Министерството на околната среда и водите, защото строителните дейности ще бъдат върху терени, с които може да се разпорежда ековедомството – коритото на река Върбица.

„Към момента общината е взела съгласието на засегнати имоти собственост на физически лица и провежда процедури за предварително съгласуване със съответните процедури“, заяви кметът на Кирково.

1 950 000 лева са отпуснати за ремонта на моста. Реконструкцията му е наложителна заради износването му и риска за безопасността на преминаващите. Съоръжението е единствената пътна връзка за жителите на Еровете с останалите населени места в общината, но от години е в аварийно състояние. По него е невъзможно да преминават автомобили, в това число линейки и коли на Пожарната, което възпрепятства обслужването на населението и оказването на първа помощ.

Строителни експерти прогнозираха пред 24rodopi.com, че реално ремонтът може да започне през май 2022 година. "Първа пречка са 6-месечните срокове за разрешителния режим. През февруари-март пък е невъзможно да се работи в коритото на Върбица, заради пълноводието по това време на годината", посочиха те.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/8/21 11:19

    След като има решение тогава какво реват гербаджиите,или те не са присъствали,а са въртяли далаверите си по туй време?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/8/21 11:55

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/8/21 18:17

    Iskajte si mosta ot GERB, nali glasuvahte, kakvo iskate sega ot DPS.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.