”Малко неща могат да ме разреват от безсилие и погнуса. Гледката на полицай, който се качва върху тялото на окован с белезници направи точно това. Качва се, бе - за да поседи прав, след като четирима души се редуваха да го ритат.

Редуват се: изморява се единият, почва другият (не са и особено издържливи). Как е възможен подобен садизъм?

Тези хора (т.нар. полицаи) бяха наказани със забележка. Забележка".

Това написа журналистката Полина Паунова във Фейсбук след като изгледа показаното от парламентарна комисия видео с брутални сцени на полицейско насилие от нощта на 10 юли м.г., взето от камера на Националната служба за охрана.

Кадрите са от пространството зад колоните пред входа на Министерски съвет. За първи път се вижда ясно какво правят полицаите зад колоните на правителствената сграда.

На тях се виждат скандални сцени как полицаи влачат младежи, как стъпват върху гърбовете им, как момиче е със скъсана блузка, как полицаите снимат с телефони, как мятат един върху друг безпомощните младежи... Няколкоминутното видео е без звук, но се вижда добре какви са действията на полицаите, които довлачват младежите един под един от площада зад колоните. Сред тях има и полицайка, която не остава по-назад от мъжете в насилието. 

Блондинка в жандармерията! Звучи като даде тон за разказване на вицове от две категории. Уви, много е тъжно.

Това е България в последните 24 часа.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/8/21 09:18

    taya blindito da ya opinesh edin pat i poveche nyama da pravi taka

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/8/21 09:22

    Това е истинското лице на управлението на Тулупа през последните 12 години.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/8/21 09:24

    Е както винаги виновни няма

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/8/21 09:33

    Народната милиция пази управляващите от народа...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/8/21 09:59

    Сигурно има и клип как скача върху надървен!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/8/21 10:02

    Защо само забележка? Защо не са уволнени и дадени под съд? Защо? Защо? Защо?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/8/21 10:12

    ТАЗИ ДЪРЖАВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/8/21 10:26

    Всички замесени да бъдат първо уволнени и после съдени и осъдени за делата си.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/8/21 10:35

    Така са действали и SA на Хитлер. Това ли е примера, защо ни е такава полиция. Забравили сме какво е значението на този орган, загубили сме тотално представа за определението и мястото на тези служители в обществото. Полицията в по-голямата си част от имунна система за обществото се е превърнала в тумор. Такива въобще не трябва да се допускат в структурите на МВР. Тук е въпросът тези, които са ги избирали побойници и биячи ли са избирали или мислещи служители които да прилагат закона в рамките на нормалността и да бъдат човешкия фактор, който да взима правилни решения в точния момент. Да биеш хора с белезници е всичко друго, но определено не е правилно и много далеч от законно.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/8/21 11:05

    Тези служители са се самозабравили, но за съжаление не са само те. Първа категория труд са, заплатите им ги плащат тези, които те бият, а трябва да ги пазят. Те не само са за дисциплинарно уволнение, те са за затвора.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/8/21 11:27

    Зад тази бруталност освен полицаите има отговорни Гешев Борисов и министъра ,дето беше шофьор на Мето Илиенски -не искам да помня името му.Зад тези колони утре може да са вашите деца. Преди 1 год медиите услужливо мълчаха .Вашата също

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/8/21 11:58

    Тази блондинка сигурно при всяко дежурство и става хубаво

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/8/21 13:03

    има много хубава поговорка, да би мирно седяло не би чудо видяло

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/8/21 13:33

    Това жените полицаи, е нема такава агресия, "колегите" ѝ налагат по тялото на човека с палките, тая го рита право в таşаците :D. Родната милиция ни пази. Ама някои хора май ги пази повече от останалите.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/8/21 14:14

    Enicharite na Tikvuna

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/8/21 15:29

    Жалко. Тези сцени ми напомнят от преврата от 1925 г. когато са били прости хора, достойни българи. Да ги уволняват, за нозидание на другите.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/8/21 17:37

    На тази блондинка от жандармерията няма ли кой сега да и срита задника.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен14/8/21 21:20

    Venci i nego go ima na klipcheta vav faisa

    ОтговорИзтриване
  19. С ТАЗИ КОНСКА МУТРА КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА ПРАВИ ОСВЕН ДА РИТА ! ...

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен15/8/21 09:56

    А в Турция защо никой не смее да се оплаче от полицейско насилие? Ще те замерят с павета, домати и яйца, ще те псуват и ти ще ги гледаш? Откъде знаете дали тези " избраните" задържани не са именно такива? Да ги галят ли?
    Да би мирно седяло, не би чудо видяло! Аз също бях на някои от протестите и смея да твърдя, че имаше доста провокатори/ платени, разбира се/. Мен никой не ме е бил, защото мирно протестирам/ както е записано в Конституцията/

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен15/8/21 09:59

    Родната милиция ни мрази, гази, пълна е с хайлязи и идва на талази. Той какъвто беше бившият министър на МВР такива са и полицаите. Защо да негодуваме и да се сърдим. Той е може би като героят от филма "Ни чул, ни видял".

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен15/8/21 14:01

    Защо няма клип,какво е поведението на този юнак преди да му сложат белезниците.Защо коментираме само едната страна.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен15/8/21 14:11

    Свиркаджийка

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен15/8/21 16:46

    Какви полицаи има само в днешно време в системата на МВР. Иначе, физически много яки, арогантни, некомпетентни, не знаещи нормативните документи с които работят, не владеещи чужди езици, корумпирани, извършващи даже и престъпления. Да си припомним онези "компетентни" служители които бяха съставили Акт за установяване на административно нарушение и какво бяха написали в графата за адреса на извършителя - "Ханко брат".

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен15/8/21 22:56

    До 21:20 Кой е венци? От Кърджали? Какво е направил?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.