Комедийният актьор Васил Василев-Зуека е напуснал със семейството си България преди три месеца. Това разказва той в интервю за "24 часа", пише „Дневник“.

"Решихме да сменим държавата с друга, в която законите се спазват. Простичко е", казва той. Уточнява, че няма някакво конкретно събитие, което го е тласнало към това решение, но иска да осигури по-добър живот на сина си, който ще бъде в първи клас тази година.

"Виждаме какви промени се правят в България и накъде отива страната. От 31 години у нас почти нищо не се промени. Има някакви неща, но те са дребнички. Главното, същественото, което трябваше да промени живота на българите, не се е случило. Ние сме най-бедната страна, страната, която не се чува никъде, която винаги ще слугува и за народа ще е много лошо, не за управляващите. Ясно е защо", допълва обичаният от българите актьор и забележителен водещ на телевизионни шоу програми.

Зуека съобщава в коя държава е емигрирал с аргумента, че има "прекалено много българи извън България", но уточнява, че поддържа контакт с местната българска диаспора. От интервюто се разбира, че през последната година много добре се продават картините му и това е, от което ще се издържа.

 

Близкият до Бойко Борисов вестник написал нещо, а медията на Иво Прокопиев е направила от това една от водещите си новини вчера, но цитирала коректно медията на яростния опонент на бившия премиер. Казано другояче, лудо влюбената в лидера на ГЕРБ медия е цитирана от плашещата статуквото медия, която пък си е нещо като най-свидната рожба на „Демократична България“.

Обяснението е просто. В интервюто има политическо послание към избирателите: България е член на Европейския съюз от 1 януари 2007 година, от 13 години и 8 месеца, като в близо 11 от тях ГЕРБ и Бойко Борисов са я управлявали.

И нещата са като при „Бистришките тигри“ във футбола – опашкари. Добре, че няма изпадане за слабите отбори, че току виж са ни изритали от Съюза.

 

Шампиони на ЕС по корупция, най-бедните в Европа. Гадно място за живеене.

Зуека има пари, може да осигури на детето си най-доброто училище в столицата, но стига до извода, че средата е токсична, извън дома му е токсично. Синът му трябва да се научи да живее в отровна среда, а след време самият той да стане токсичен.

И като поставиш болката на Зуека до болката на хилядите можещи и бачкащи, които продължават да бягат от България – едните за да оцелеят, а другите в търсене на по-нормално място за живеене, се очертава картината на най-тъжната страна в Европейския съюз.

24rodopi.com

Снимка: Фейсбук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/8/21 08:00

    Зуека не е открил топлата вода. Това което е направил със семейството след 31 години "кадърно" управление на българските политици са го направили вече стотици хиляди граждани на България търсещи навън нормален и достоен живот.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зуека също има голяма заслуга за опросточаването и чалга възпитанието на голяма част от българските младежи. Какво да правят тези, които нямат възможност да избягат от простотията, която той и неговите бивши колеги сред които иТрифонов посяха в България.

      Изтриване
  2. Анонимен29/8/21 09:11

    Избягал от кукувците...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/8/21 09:11

    Така е, Зуека може да си позволи на неговите години да емигрира, пари има. Вярно, не са откраднати, а изработени с труд, при това на моменти денонощен. Поклон пред таланта му. Сега картини ще продава, евала. Ние какво да правим, които на неговите години нямаме тези пари, въпреки, че работим откакто сме завършили училище. Надеждата ни убиха политиците през последните 30 години, Бог да ги накаже, както намери за добро. Трябва ли заради тях всички да напуснем родния си край и домове, които сме построили с много труд и лишения? Където и да отидем ще сме чужденци. Язък за младите и талантливите ни сънародници.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/8/21 11:11

      09:11 Няма ненаказано Зло, както и невъзнаградено Добро. Търпение..

      Изтриване
  4. Анонимен29/8/21 10:23

    Ами тогава изринете авгиевите двори.Но не сьс ,,знаещите и можещите'' и ,,така трябва'' .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/8/21 11:09

    Кукловодите не са в ред, определено. Ако това политическо театро за разграбване на държавата продължи, още много народ ще се изсели. Може би кукловодите си мислят, че на тяхно място ще настанят бежанци, но ужасно грешат. Расите са различни, културата също! Интеграцията отнема доста десетилетия(ако е правилната), бих казал е и опасна. Да видим..!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/8/21 12:22

    Като афганистанците сме, дето са хиляда години назад в развитието си. Вместо да защитаваме правата си, ние бягаме в нормални държави. Стадо, а не народ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/8/21 13:27

    Зуека и Рачков таланти-ХАХАХА......трябва да си от гетото за да го кажеш.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/8/21 16:12

    Палячовци те направиха пари от лошия материя и отърваха кожата! Лесно с пари в чужбина. Поне баба за жена да имахме!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/8/21 16:46

    чалгари бягат от чалгари от чалга БГ,таланти били жалки куку протестъри,които с псевдокултурата възпитаха 2 поколения кукувци дето за нищо не стават

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/8/21 22:34

    Ама яко пееше чалги с Трифонов Сега изведнъж стана интелектуалец

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/8/21 07:48

    България винаги е била Мизерна държава. ..и ще си остане такава с продажния си народ...

    ОтговорИзтриване
  12. Опростачиха държавата и сега бягат..Това посяхте и сега жънем плодовете ви ..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.