Нарушения при съхранението на бутилки с кислород са установени в 3 болнични заведения в област Кърджали, съобщи областният управител Даниел Делчев.

Както вече 24rodopi.com писа, той разпореди проверки от държавните контролни органи в болници, социални заведения, хосписи и др. по повод неприятния инцидент при извършване на ремонтни дейности в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД – Кърджали и последвалата трудова злополука с двама работници. Припомняме, че теч на кислород предизвика пожара в Инфекциозното отделение на 3 юли сутринта, около 8.00 часа.

След извършените проверки, областният управител Даниел Делчев информира:

„МБАЛ «Д-Р АТАНАС ДАФОВСКИ» АД - гр. Кърджали - извършена проверка от Инспекция по труда, констатирани нарушения, съставени и връчени 3 броя Актове за установяване на административно нарушение за:

- Работодателят не е осигурил първоначална проверка след инсталирането и преди пускането в експлоатация на инсталацията в инфекциозно отделение и по всички други участъци, в които са се извършили ремонтни дейности и подобрения по инсталацията и на инсталираните нови кислородни инсталации.

- Работодателят съхранява пълни бутилки с кислород без поставки и специално подготвени гнезда, клетки в складово помещение срещу спешно отделение, и без прегради в помещението с разпределителното табло до кислородната станция на територията на лечебното заведение.

- Работодателят използва складово помещение за съхранение на бутилки с кислород в помещение, намиращо се срещу спешно отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски", продължение на сградата на ЦСМП, подовете, стените и таваните на което не са равни и от негорими материали, изключващи възможността за образуване на искри при удар.

МБАЛ „ЖИВОТ ПЛЮС“ – гр. Крумовград - извършена проверка от Инспекция по труда, констатирани нарушения по съхранението на газови бутилки, дадени предписания със срок на изпълнение.

МБАЛ "АРДИНО" – гр. Ардино - извършена проверка от Инспекция по труда, констатирани нарушения по съхранението на газови бутилки, дадени предписания със срок на изпълнение.

МБАЛ „Д-Р СЕРГЕЙ РОСТОВЦЕВ“ – гр. Момчилград, МБАЛ "КЪРДЖАЛИ" - гр. Кърджали, МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "АВИЦЕНА" – гр. Кърджали, ЦСМП и филиали на ЦСМП в област Кърджали, ДЪРЖАВНА ПСИХИАТРИЧНА БОЛНИЦА – гр. Кърджали, ХОСПИС "ДОБРОЛЮБИЕ" - гр. Кърджали, ХОСПИС "ЧЕРВЕН КРЪСТ" - гр. Кърджали, ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА - гр. Кърджали, ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА - гр. Крумовград, ДОМ ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - гр. Кърджали - извършени проверки от Инспекция по труда, няма нарушения по отношение на организацията, безопасната употреба и работата със СПО и медицински газове.

Проверките на Инспекция по труда продължават.

Очаквам резултатите от проверките на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, за които също ще Ви уведомя!

Ще бъда благодарен за Вашата бдителност и подадени към държавните структури сигнали за нередности или пропуски, за да реагираме своевременно!

НЕ МОЖЕ ДА ИМА КОМПРОМИС С ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ!“.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/8/21 09:06

    Без заповед свише държавните контролни органи не си мърдат д-тата да си изпълняват задълженията. Време е за смяната им с работещи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.