Общински съвет прие единодушно на свое заседание днес предложения от Общинска администрация по инициатива на кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис  План за подпомагане и координация на дейностите за  ваксиниране срещу COVID-19   в община  Кърджали. Групите съветници на ДПС, ГЕРБ, БСП подкрепиха инициативата и обявиха, че ще дадат личен пример и ще работят за реализация на мерките в плана. Съветниците подкрепиха и предложението на постоянната комисия по здравеопазване към ОбС за реализиране на дейностите да се използва финансов ресурс в размер до 50 хил.лв. от предвидените средства за издръжка на общинска администрация.

 Община Кърджали е единствена община в страната , която приема такъв план, това е иновацияа по отношение грижата за здравето на хората.

„В настоящия момент ситуацията в страната  предполага по-активно  включване и на местната администрация в борбата с разпространението на Covid-19 .В момента вирусът подлага на изпитание и хората, и институциите, които носят отговорност за здравето на хората  с новите мутации и прогнозираното настъпление на четвърта вълна.

В началото на пандемията местната власт в Кърджали показа висока степен на отговорност.Бяхме на първа линия съвместно всички звена на администрацията, кметовете на населени места, съветниците, предприеха се мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

В навечерието на Нова година  община Кърджали  беше една от първите общини в страната, която изработа Ангела на Кърджали и сложи специален знак в израз на  нашата  благодарност към грижите на лекарите,здравните работници.

Няма как местната власт да остане изолирана, отговорностите ни продължават и при новото разпространение на вируса, с новите мутации.Всички общини работят активно за преодоляване на пандемията, но няма друга община с такъв документ на ангажираност.Ние имаме статистическа информация за ваксинираните лица в администрацията, кметствата, общинските звена.Започваме разговори и работа съвместно с РЗИ и личните лекари, с доброволчески екипи разяснителна кампания.Целта е община Кърджали да покаже високо ниво на ваксинираност, съизмерима със световните стандарти за ваксиниране.“, каза в свое изявление пред ОбС след гласуването на плана кметът на общината д-р инж.Хасан Азис.

24rodopi.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/8/21 14:10

    Ко каза, ко?

    ОтговорИзтриване
  2. А околовръстното кога,или измишльотините по парковете са по-важни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/21 18:36

      Околовръстно няма да има докато дпс управлява Кърджали и децата го знаят

      Изтриване
  3. Анонимен19/8/21 14:33

    Gospodin kmet zashto ne napravihte stipka da otremontirate bivshia Tub dispanser dokato otmine epidemiata ,a tzyala godina razkarvat bolnite po tzyalata bolnitza dokato sa na lechenie,koridor za rentgen,za skener,tova oznachava raznasyane na zarazata,a sgradata gore si e sivsem otdelna imoje spokoyno da se izpolzva za tezi sluchai i bolnitzata nyama da ima tova smesvane na pototzi ot bolni s drugi zabolyavania i takiva s virusna infektzia.Pomislete mnogo seriozno po tazi optzia..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/8/21 14:37

    Закъснях те.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/8/21 17:16

    Първи кмета,съветниците,попа и мюфтията да се ваксинират публично и да поведат хората.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/8/21 17:56

    И какво точно включва планът? Едва ли някога ще разбрем, ама иначе са първи....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/8/21 17:59

    По нататък ще почнат и пари да дават за да те ваксинират

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/8/21 21:48

    Глупости! Ваксинацията не е задължителна! Адвокатите чакат ,за дела! Скоро!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/8/21 11:14

    Организирайте томбола с билетчета за ваксинираните. Голямата награда да е една чисто нова кола около 30-40хил лева. Останалите 10хил лева да са разходи по организиране на лотарията. Ще се ваксинират всички до един, та и участници от съседни области и страни ще имаме.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.