Заради горски фонд и процедура в аграрното министерство се бави ремонтът на моста за село Еровете, научи 24rodopi.com.

За да се получи разрешение за строителни дейности, от Министерство на земеделието, храните и горите трябва да дадат разрешение, която процедура отнема 6 месеца.

Ремонтът ще започне през пролетта на 2022 година.

Темата влиза в дневния ред на предстоящото на 16 август заседание на Общинския съвет в Кирково. Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Кирково ще отправят питане до кмета на общината Шинаси Сюлейман защо се бави ремонтът, за който бяха отпуснати 1 950 000 лева. Това стана с министерско постановление през декември 2020 г от кабинета Борисов по настояване на Цвета Караянчева в качеството й на председател на 44-то Народно събрание. Реконструкцията на моста е наложителна, заради износването му и риска за безопасността на преминаващите. Съоръжението е единствената пътна връзка за жителите на селото с останалите населени места в общината, но от години е в аварийно състояние. По него е невъзможно да преминават автомобили, в това число линейки и коли на Пожарната, което възпрепятства обслужването на населението и оказването на първа помощ. Единствената алтернатива е изграждането на нов мост.

„Настояваме община Кирково да ускори процедурите“, категорични са от ГЕРБ.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/8/21 16:37

    гледайте ълми как ще краде парите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/8/21 16:54

    Бързат гербаджиите,все пак трябва да се прибере 1 милион лева.То и за учлището в Бенковски бяха отпуснати 100 000 лв ама реално вложени 45-50 000 лв според специалисти,останалите потънаха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/8/21 10:51

      Da ostanalite potanaha v na Rosen i Uosinkata djobovete

      Изтриване
  3. Анонимен13/8/21 08:29

    Попоулизъм и предизборна декларация.Подобни обекти са с предизборен отенък.Такива са Околовръстния път - Кърджали,Язовирската вода за селата Китна и Могиляне,обратната канализация в с.Бенковски и др.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/8/21 09:53

    В Китна и Могиляне ще се гласува за тези които пуснат язовирската вода (решиха хората).

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/8/21 12:07

    Pitaite rosen i uosinkata kadesa parite ot ucilihteto te raspredeliaha porcite

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/8/21 12:41

    Аааа значи след изборите. И умната ако гласувате с грешен номер моста ще го видите през крив макарон

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.