Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС с електорална готовност при 22,5% от пълнолетните българи, БСП – при 16,1%. „Демократична България“ – 15,8%, „Има такъв народ“ – 15,5%, ДПС – 11,9%. Близо над бариерата изглежда „Изправи се, България! Ние идваме!“ с 4,8%.

Това показват данните от изследване на общественото мнение на „Галъп интернешънъл“.

Под бариерата за влизане в 47-ото Народно събрание са „Възраждане“ – с 3,1% и ВМРО – с 2,4%.

За отбелязване е, че проучването губи от актуалността си, защото социолозите не са включили в анкетата евентуален нов политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Въпреки това, от агенцията отбелязват, че двамата са сред политическите фигури у нас с най-бързо растящ личен рейтинг. При цялата условност на отчитането на лично доверие, при Борисов, например, то е 15,1% (което е исторически минимум за него), докато при Кирил Петков през този месец е 33,8%, което го нарежда сред първите в класацията на най-харесваните политици, оглавявана от Румен Радев (с лично доверие от 65,5% през този месец), посочват от „Галъп“.

47,1% казват, че със сигурност възнамеряват да гласуват на парламентарните избори. Други 23,8% вероятно биха гласували, но още не могат да кажат със сигурност. Това означава, че вероятно ще гласуват повече от 3 милиона българи, като изследването не отчита гласове в чужбина.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/21 12:53

    А същата агенция колко процента даваше на ИТН преди 4.04 а какви бяха резултатите. Сега не фигурират формацията на петков и василев и костадинов така че няма грам истина в тези резултати.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/9/21 12:54

    А същата агенция колко процента даваше на ИТН преди 4.04 а какви бяха резултатите. Сега не фигурират формацията на петков и василев и костадинов така че няма грам истина в тези резултати.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/21 13:16

    Итн на кратуната и татусите и обицата и волсккия плезенн език няма моралното право да са във парламента ,защото са патерицен проект на задкулисието КОЙ и Сарая

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/21 13:25

    Само ИТН!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/21 13:59

    Социологическите агенции пак изпълзяха из под чергата. Явно имат голямо обоняние защото винаги им мирише на пари.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/21 16:15

    Това изследване показва колко процента са хранилкаджиите на крадливата тиква. Дори и да спечелят гробарите, то ще е с малко, а кой ги иска?! Никой, както и ортаците им дупесе.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/9/21 18:20

    На времето имаше една актуална песен - "Кажи ни партио любима как ний да се учим от теб да крадем". Сега плочата е сменена и песента е - "Кажете ни партии любими как народа да се научи от Вас да краде". Вече външният дълг стана 44,3 милиарда долара пък няма нито е един осъден както в братска Румъния.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.