Общинският съвет в Кърджали прие годишния отчет за изпълнение на бюджета  и сметките за отчитане на средства от ЕС на общината за 2020 година.

Приходната част е изпълнена в размер на 74 860 676 лева (93,9% спрямо годишния план).

В структурата на разходите по икономически елементи делът на трудовите възнаграждения и осигурителни вноски е 42 579 431 лв. или 57% спрямо общото изпълнение на бюджета, разходите за  материалната издръжка, платени данъци, такси и административни санкции са 16 526 677 лв. или 22% от общите разходи, капиталовите разходи възлизат на 11 541 533лв. или 15% от общите разходи.

Просрочените задължения към 31.12.2020 г. са в размер на 9 941 143лв., като от тях 9 645 958лв. са за местни дейности и 295 185 лв. са за държавни дейности. Всички просрочени задължения за капиталови разходи са при първостепенния разпоредител и възлизат на  2 117 300 лева.

На база отчетените данни в годишния финансов отчет на общината към 31.12.2020 г., община Кърджали отпада от списъка на общините с финансови затруднения“, отбеляза по време на онлайн заседанието на разпоредителния орган днес кметът на общината д-р инж. Хасан Азис.

Изхождайки от основната цел на Бюджет`2020 - гарантиране и запазване на жизнено важните функции и дейности при условия на пандемия, смело мога да кажа през анализа по дейности, че основната цел е изпълнена. Говорим за запазване на жизнено важните функции и дейности, за увеличаване на събираемостта, и не на последно място - успешно реализирани проекти.

Факт е, че на база отчетените данни Община Кърджали отпада от списъка на общините с финансови затруднения.

Казано с прости думи Бюджет`2020 на Кърджали е документ, с който се намира определен баланс между ограничените възможности като ресурс и неограничените желания или очаквани потребности“, каза Елван Гюркаш, която е призната от всички за най-добрия експерт-бюджетар в разпоредителния орган на Кърджали.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/9/21 06:58

    Животът ни е шарж проклет.
    Все куца той - при мен, при теб.
    Уви, умение и шанс
    не идват никога в баланс.
    И все те гони несполука,
    а чуваш - щастието чука
    в съседство, по вратата близка
    на хер Немога и Неискам.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.