Временният приют за прибиране приоритетно на агресивни бездомни кучета в Кърджали ще бъде „узаконен геноцид“ над уличните животни. 

Това се казва в обръщение в социалните мрежи от страна на т.нар.“кучкарки“ в областния град, няколко жени, организирани в неправителствена организация. То е публикувано веднага след срещата при кмета Хасан Азис, който обяви решението за изграждане за временен център за бездомните четириноги, който да бъде под контрола на Областната дирекция по безопасност на храните.

Още на срещата доброволка се обяви против подобно решение. От организацията „Грижа за животните“ пък се обърнаха за помощ към всички доброволци в страната, както и неправителствени организации.

В част от коментарите доброволци наричат участниците в срещата „убийци“-„безкрупулно и гнусно деяние, като клеймосват кучетата-агресивни и нелечимо болни, решили по този начин да изчистят улиците на Кърджали“.

Други дават съвет да се сезира прокуратурата и с обществен натиск да се стопират нещата за изграждане на приют. С други думи-всички кучета да продължат съществуването си по улиците на града.

Припомняме, че само за 6 месеца 130 жители на Кърджали са потърсили лекарска помощ след нападения и ухапвания от бездомни песове.

В призива на сдружението в Кърджали се посочва, че решението на кмета е без „възможност за обществен дебат“. 

Освен в челюстите на агресивни бездомни кучета, Кърджали изглежда и здраво стиснат от няколкото „кучкарки“ в областния град.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

36 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/21 14:52

    КУЧКАРИТЕ ДА СИ ПРИБЕРАТ ПЕСОВЕТЕ !!! НИЕ НЕМОЖЕ ДА СИ ПУСКАМЕ ДЕЦАТА САМИ ДА ХОДЯТ ДО МАГАЗИНА В ГРАДА КУЧЕТАТА ОБУКАЛЯТ НА ГЛУТНИЦИ!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/9/21 15:13

    Два пъти бях нахапан от глутница кучета. Ако в най-близко време не започват да ги прибират във временен приют, ще започна да ги натровя ред по ред. Първо, ще започна от Пазара на производителите, Веселчане, Възрожденци, парк Горубсо. Арпезос и т. н......

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/21 15:27

    Изглежда първо трябва да се направи приют за т.нар.Кучкари.... тъй като лудницата е препълнена.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/21 15:54

    Да си ги вземат вкъщи

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/21 16:03

    Да вкарат и "кучкарите" в приюта....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/21 16:08

    Сега всички нападнати и нахапани от кучета са направят подписка и да съдят кучкарките

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/9/21 10:33

      Но кучелюбците не искат да носят отговорност за любимите си.

      Изтриване
  7. Анонимен17/9/21 16:28

    Кучкарки, нима агресивно и болно куче е по-важно от човека ?! Това ли казвате.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/9/21 10:33

      Правилно си разбрал позицията на кучелюбците.

      Изтриване
  8. Анонимен17/9/21 16:31

    Кучкарките,какво означава това...вашите майки също са от този пол нали знаете? Може просто доброволци да пишете.Защо ли по-голяма част са от женския пол? Е ясно е,къде се е видяло мъж да помага на животно,камо ли на човек.Не съм на страната на никой просто е смешно.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/9/21 16:41

    Тези кучкари вместо да стягат редици и да протестират по - добе да вземат кучетата да си ги гледат в къщи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/9/21 10:34

      Е да, но кучелюбците не искат да носят отговорност за любимите си. Искат другите да се занимават с тях.

      Изтриване
  10. Анонимен17/9/21 17:03

    Za 21 dekara shte vi trqbva personal ot 50 choveka po 1000 lv zaplatata 50 bona na mesec, ami konsumativi tok, voda, xrana, lekarstva, transport, podrajka 100 bona za kucheta to za xorata nqma pari

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/9/21 10:34

      Кучелюбците може да платят.

      Изтриване
  11. Анонимен17/9/21 17:03

    Тези кучезащитници са болни мозъци или идват прекалено добри пари при тях, за да се опъват на всяко педложение за прибиране на уличните песове. Затваряйте ги тях някъде и приберете кучетата, защото наистина не се издържа нито денем, нито нощем и ще започнем да ги тровим наред.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/9/21 17:07

    Бе какви са тези кучкарки, бе, кой ги бръсне за сини сливи? Или да си прибират кучетата по домовете, или започвайте да ти избивате, друго решение няма. Зимата идва, те ще стават все по-агресивни.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/9/21 17:34

    И аз съм съгласен със съгражданите си, че кучетата са опасни и трябва да изчезнат от улиците.
    Обичам животните, но проблема е сериозен. Колкото и варварско да звучи, накрая наистина ще трябва да ги изтровим за да опазим децата си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/9/21 20:53

      Абе малоумник докато ги изтровиш, даваш ли си сметка, че ще отровиш и домашни кучета, а защо не и деца. Как може толкова прости хора. И аз не искам да има улични кучета, но за разлика от теб имам наличие на мозък.

      Изтриване
    2. Анонимен18/9/21 10:35

      Съмнително твърдение!

      Изтриване
  14. Анонимен17/9/21 17:49

    Ех, времена. Когато навремето в България живееха виетнамци, нямаше никакъв проблем с бездомните кучета. Е вярно беше, че ги нямаше и тези помияри които ги има сега - природозащитниците пардон "кучкарите" които смучат държавна пара от народа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/9/21 10:36

      Значи има два вида помияри: кучета и кучелюбци.

      Изтриване
  15. Анонимен17/9/21 19:49

    Трябва приют за т.нар. "кучкари",
    а кучетата да се ликвидират.
    В цяла Европа, Кърджали е на първо място по заразени от екоконоза (кучешка тения).

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/9/21 20:28

    Много гоеми зъби бее.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/9/21 20:59

    Тия на клипа ли са виновните за нахапаните деца

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/9/21 21:25

    Ако кучкарките се опитат да спрат това значи е време да се организира протест срещу техните действия.Да се разбере че няколко души не могат да на целия град да живее сред кучета

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/9/21 10:41

      Подкрепям! Много повече сме пострадалите от тези двама -трима, които се правят на майка Тереза заради даренията, които им пращат кучелюбците от страната и чужбина. Протест срещу тези самозабравили се малоумници. Ще пита тая кой щял да определи капацитета на приюта, майко мила. Аз се чудя на спокойствието на кмета да ги търпи. Кмете, ние сме зад теб, давай, прибирай песовете, да видим кой срещу кого ще скочи тогава.

      Изтриване
  19. Анонимен17/9/21 21:33

    Не бягал от отговорност. Представи си, че тази глутница утре нападнат твоята жена със твоите деца. Ухапан и на няколко места. После се заразяват със бяс. Какво правиш тогава. Помисли малко днеска на ред са други но утре идва твоя ред. Не се прави на много важен. Etme bulma dünyasıdır bu, hiç darılma sırasıyla bu. Bu gün benim başım dertdeyse, yarın senin sıran.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен18/9/21 09:21

    До "КУЧКАРИТЕ" само да направите една грешна крачка в това да стопирате прибирането на бездомните-агресивни кучета вземаме пушките и за 24 часа всички кучета ще бъдат избити!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен18/9/21 09:50

    В случая не са виновни тези,както ги наричате Кучкари, ами първо е виновно държавата , после хората(народа) вие сами сте си виновни.За СЕЛЯНИТЕ нямам думи,всеки ден носят по някое куче или котка...А за агресивните и галдните дето казвате пак ВИЕ стеси виновни,един залък хляб ако има дадете дали ще обикалят,като луди ? Това,че човешкия живот бил по-важен,защо пък?Защо ти си поважен от него ,каква е твоята полза на останалите??? Нормално от мъжкия пол нищо не може да се очаква,то заради това затворите,пътищата убийците,ловците всичко ,което е лайно са мъже.Айде нападайте МЪЖЕ hahahahahahah

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/9/21 10:37

      Ти си напълно откачен или откачена. Никокаво хранене на улицата, нали заради това те подължават да се множат и като се научат, че хората трябва да ги хранят ще нападат всеки, който мине покрай тях. Който иска да ги храни, да си ги прибира вкъщи. Човешкият живот е над всичко, ти ходи да се гръмнеш! За кучешка тения нещо да знаеш? Че кучетата ходят по детските площадки и пясъчниците да се изхождат, а децата после си играят на тези места? Как да ги опазиш да не пипат или да не стъпват в пясъка? Може ли такава безотговорност и ще обвиняваш обществото като цяло, че не грижи за уличните помияри? Хайде, кучелюбци, прибирайте ги, къпете ги, хранете ги, не ни интересува. В противен случай лично ще участвам в избиването им.

      Изтриване
    2. Анонимен18/9/21 10:41

      Хаки канчо ти ли си? Или някоя твоя луда посестрима. Хората от селата ги мятат по горите кучетата, за да умрат там. Не залък хляб ами само едно текме мога да им дам на тези ачкюпеци (гладни кучета за неразбиращите). Да се действа по закон и стига вече с тези защитници. Няма как да им се угоди каквото и да се направи. Защо като са толкова гръмогласни не дадат те предложение какво да се направи, а чакат на готово и да лапат субсидии от знайни и незнайни фондации. Всички останали да не сме баламурници.

      Изтриване
    3. Анонимен18/9/21 12:29

      Естествено,че държавата и селяните са виновни,държавата,защото не ги кастрира,а селяните хранят хранят после разждат,взимат мъжките дават насам натам и хоп в града останалите не покрай горите.25лв им се вижда скъпо за една кастрация.

      Изтриване
    4. Анонимен18/9/21 15:07

      "Тишината в спалнята ражда безумия" - Румен Петков

      Изтриване
  22. Анонимен18/9/21 12:38

    Доброволци или недоброволци...Всичко е едно и ясно.ЗАЩО в ЕС няма такъв проблем?Те това е.Кво се дерете да коментирате един друг,така или иначе няма да стигнете до никъде и двете страни.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен18/9/21 14:35

    10,37
    ПОДКРЕПЯМ,не е нормално да се оставят животните на улицата това не грижа ,това е безотговорно ,да търсят по кофите храна и да замърсяват навсякъде.Който е гледал куче знае какви грижи се полагат то не е само храна.Така че мястото на тези кучета просто не е на улицата.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен18/9/21 19:28

    Защитничките на кучетата да ги вземат в домовете си да работят и за се грижат за кучетата .Да ги хранят и обезпаразитяват а не да ги пускат по улиците да хапят хората .Тези кучелюбци ходят ли пеша по града да видят какви глутници се разхождат .Защо не помагат но хората нахапани от кучета но там няма келепир . Кърджали е градът с най много заболели от ехинококоза .какво ще кажат по въпроса кучкарките .Защо не се борят и срещу този голям проблем но и там няма пари и келепир .Кучешкия живот според кучкарките и по ценен от човешкия .Кмета стига им е угаждал защото в скоро време нещата ще се поемат от гражданите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.