„Заснех главата на султан Селим Първи, поръчителя на т.нар. Дяволски мост, тя си почиваше във водите на реката под моста. Еxciting, нали! И понеже има коментари дали не е играл фотошоп, не, не е, защото не знам как се играе с него“, отбелязва Люба Пачева след посещението на „Дяволския мост“ (Шейтан кьопрю), намиращо се в горното течение на река Арда, на около 10 км от Ардино.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/9/21 13:19

    a kostenurkata ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/9/21 13:31

    Уоу..., настръхнах...

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересна снимка. Поздравления за автора

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/9/21 18:02

    А аз в един домат, намерих лик на човек. Дали е послание или съвпадение, един Бог знае..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/9/21 19:03

    Какво показва радиоизотопното изследване? Хоросанът се вземат равномерно по цялото протежение на моста, както и на няколко нива, обхващащи височината от основите до най-горния ръб на свода.Всички проби от хоросана се оказват напълно идентични, тоест те са, така да се каже, от „едно тесто". Или цялата скрепителна смес от основите до най-високият свод е замесвана в един и същ момент от време. Този „момент от време" се оказва че е първата половина на ІІІ век след раждането на Христос, 200-250 година от Първото хилядолетие. Така отпадат всякакви версии, че мостът е бил събарян или се е самосъборил. Измислица е и твърдението за Султан Селим І. Радиоизотопното изследване показва, че към днешна дата мостът в своята си цялост е на възраст минимум 1764 години.
    В безспорно доказаното време на изграждане на моста и на неговата еднородност през вековете.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/9/21 19:18

    Наистина е уникално.. Браво!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/9/21 19:32

    Ако се вгледате добре ще видите, че това е Дейви Джоунс от "Карибски пирати" Ужасяващото създание с десетки лигави пипала, което по презумция е нещо средно между човек и октопод, а като герой е капитанът на Летящите холандци

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/9/21 19:48

    Много им се иска на турците,ама не изопачавайте историята!Моста е от по-ранни времена!Построен е на римски
    път,части от който съществуват и до днес!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/9/21 17:40

      Много ти се иска и на теб, но историците на римската империя създадоха цялостна интерактивна карта на всички римски пътища. Римските пътища са били предназначени за по-ефективно движение на армиите и Източните Родопи изобщо не са включени в тези пътища.
      А и комунизма вече е отживелица и комунистическата пропаганда не може да заблуди никой,който има и грам критична мисъл и може сам да провери фактите.

      Изтриване
    2. Анонимен26/9/21 21:39

      Такива мостове строят Турците... Кьоприята (мостът) е турски! Анладън му?!
      https://www.youtube.com/watch?v=kAd9FtMOI58

      Изтриване
  9. Анонимен25/9/21 22:23

    Не казвах къде е . Дори да ти предложат милиони …
    Това е правилото знаеш го !!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/9/21 13:07

    Абе брчеди от кога Селим е наследник на Великата Източна Римска империя ай стига сте се излагали или откакто превзе Константинопол може би ..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.