24rodopi.com/TV/Кърджали
След скока на горива, ток, храни, идва ред и на асансьорите. С 33 на сто ще се повиши таксата за поддръжка на съоръженията в Кърджали след нова година. Затова предупредиха служители на фирми, които осигуряват услугата в областния град.

На пръсти се броят лицензираните компании, които оперират край Арда. Повечето са регистрирани в съседно Хасково. Всички панелни блокове в най-големия квартал „Възрожденци“ са с асансьори. Действащите съоръжения пък трябва да се поддържат от фирми, специализирани в тази дейност, в противен случай-се спират. Плащането е на „спирка“. За един седеметажен блок таксата на месец за вход е 60 лева към момента. От януари догодина обаче тя става 80 лева. В същото време собствениците на жилища плащат и за годишен преглед - 50 лева.

„Пристига на вратата един възрастен мъж, легитимира се и казва „Аз съм годишният техник. Дайте ми 50 лева за прегледа“. При въпрос „Как го извършихте?“, отговорът е „Качих се с асансьора, работи“, коментира за 24rodopi.com домоуправител на вход в кърджалийския квартал.

Представители на лицензираните фирми идват всеки месец и събират таксите. При проблем, те трябва да реагират веднага. За което се заплаща допълнително. Възможно е в годината да им се наложи да отстраняват нередност само веднъж. За този период обаче входът е платил 720 лева.

На какво основание се вдига цената за поддръжка? На този въпрос нито един служител не отговаря./24rodopi

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/10/21 11:40

    Асансьорите, повечето са в критично състояние. При евентуално проверка от агенция ДАМТИ или както там се казва сега техническия надзор ще изгорят и фирми и домсъвета.
    Стари въжета несмазвани от години. Нестабилни кабини. За прозорци по вратите да не говорим. Техниците са без квалификация, фирмите от Хасково рядко идват в кърджали. Само на асансьори на които са правили капитален ремонт и са дали гаранция.

    Вижте на болницата как са обновени кабините и заключването на вратите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/10/21 13:42

    Асансьор не ползвам и не плащам. Имам клаустрофобия.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.