В СУ ,,Йордан Йовков“ тече трескава подготовка по отбелязване на патронния празник на училището. И тази година програмата на традиционните Йовкови дни е богата и вдъхновена от неповторимия писател и човек – патрона на училището.

Темата на тазгодишния конкурс е ,,Йовковите герои в моя свят“, и се реализира в три раздела: литература, изобразително изкуство и фотография. Той провокира голям интерес у учениците и стана повод те да представят своите таланти. 

В рамките на Йовковите дни ще се състои и литературен салон  - ,,На чаша чай с Йовковите герои“, придружен с вълнуваща виртуална разходка в къщата-музей на твореца.

В навечерието на празника коридорите на школото приютиха изложби от рисунки и фотографии на талантливите възпитаници на школото. В десетдневката се провеждат спортни игри и спортни междучасия. Часът на класа е посветен на живота и творчеството на Йовков. Традиционен елемент е празничната емисия на училищното радио School days, която ще прозвучи и тази година.

Всички ученици, активно участвали в Йовковите дни, ще бъдат отличени.

Предстоящото събитие събужда познати вълнения, провокира интересни идеи и става повод за приятни спомени.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.