24rodopi.com/TV/Кърджали

Точно в 15 часа заведенията в Кърджали затвориха, а собственици и персонал се събраха на протест пред паметника на Васил Левски. Недоволството им е породено от въведените от правителството мерки срещу разпространението на COVID-19. Оплакванията им са, че след въвеждането на зелените сертификати заведенията са празни, а оборотите значително спаднали.

„При така поставените условия ни обричат на фалит. Исканията ни са да има равнопоставеност. Нека тези сертификати да важат за всички. Аз в момента работя на 15-20% капацитет. Ще се наложи да съкратя повече от половината си персонал“, заяви Данаил Дялков, ресторантьор от Кърджали.

Затова от бранша настояват за:

„Едното ни искане е зелените сертификати да важат или за всички, или за никого. Второто е: антигенните тестове да са безплатни, а не 10 лв. Третото е тестовете за антитела да се признават и бъдат също ключ за получаването на зелен сертификат, защото по неофициални данни 1 милион български граждани са преболедували без да бъдат отразени в системата на Министерството на здравеопазването“, посочи Кадир Мустафов, областен председател на Асоциацията на заведенията.

Събралото се пред паметника множество премина по бул.“България“, отправяйки се към кръговото кръстовище на автогарата. Там движението бе спряно за известно време, а в резултат на това се образуваха дълги колони от автомобили. Някои от шофьорите се изнервиха, други подкрепяха протестиращите, давайки своето мнение за ситуацията.

„Много лошо. Идвам от Пловдив. Там масите са на площада и въпреки това не ми дадоха да пия едно кафе. Това не е държава. Подкрепям протеста им и в същото време заявявам, че аз няма да се ваксинирам. Ще си правя всеки ден тестове, но няма да се ваксинирам“, заяви един от водачите, блокирани в опашката от чакащи заради спряното движение.

В един момент шествието се насочи към един от големите хранителни магазини до автогарата. Множеството протестиращи влязоха в магазина, скандирайки своите искания, придружавани от органите на реда.  

„Защо да не влизаме? Каква е разликата между заведението и „Кауфланд“? Аз имам два ресторанта с 30 души персонал, как да им платя заплатите? Значи тук няма сертификат, пък в ресторанта с 20 души трябва“, заяви собственик.

След символичния протест в хипермаркета, протестиращите отново блокираха за кратко кръговото кръстовище. Последва шествие обратно по бул.“България“. Недоволството приключи с кратко затваряне на кръстовището до комплекс „Орфей“./24rodopi

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/21 19:27

    Бих ви уважавал, но не. Защо, когато един човек сутрин ви затваряше, на обед ви отваряше, вечер пак ви затваряше, след като месеци наред бяхте тотално затворени, вие мълчахте? Онзи, Гробаря, сега ходи наперен, а тогава овлажнен като клит.р пред същия отваряч-затваряч мълча със сведена глава?! Защо, когато хората на площадите горяха маски, вие пак мълчахте? Защо цяло лято трупахте мангизи, със супер високи цени и гъз до гъз по масите, мълчахте? Сега, когато не ви затварят, почнахте да пискате? Защо, когато народът поиска промяна, само потривахте ръце? Сега искате подкрепа?
    Защо сега сте смели, а тогава не?
    Аааа, тогава да не би да печелихте от хранене на охраната на властта или пък да съблюдавахте политиката на любимата партия? За едни водачи на бунта питам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/10/21 19:41

      ПОМИЯР!!!ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ПРЕХРАНАТА НА СТОТИЦИ СЕМЕЙТВА,А ТИ ПАК НА ПОЛИТИКА ГО ОБЪРНА

      Изтриване
    2. Анонимен28/10/21 19:48

      Що, бе? Преди година не ставаше ли дума за прехраната на стотици хиляди семейства? Не фалираха ли хиляди фирми? Какво е различното сега, правиш ли сметка? Имате право да работите! Имате! И септември точно това искахте - зелени сертификати! Сега не ги искате? Това да не ви е чок-чъкар в домовете? Хората умират като мухи по болниците и домовете си, вие ревете за вашето си спокойствие, не ви ли е срам? Като не може да си позволите един месец да сте затворени, фалирайте, намерете си друг бизнес, явно не ставате за ресторантьори. Вие правите така, че хората да не ви подкрепят, водите се по акъла на онзи маймун Алибегов, който изпълнява политически поръчки, какво се правите на ударени?

      Изтриване
    3. Анонимен28/10/21 19:57

      Аз лично и цялото ми семейство бойкотираме заведенията докато се правите на по-големи умници от останалите бизнесмени. Всички страдат, по цял свят е така, вие ако обичате не се правите на ударени защото изпълнявате политически поръчки. Всеки един от вас може да издържи поне 3 месеца без да работи, да не говорим, че и програмите 60/40 работят. Кандидатствайте за обезщетения, ваксинирайте си персонала, а не да купувате фалшиви сертификати. Или си правете тестове на 48 часа, не са всеки ден, както каза един от видеото. Ваксините са безплатни, другото няма как да е. Това са пари на всички български граждани, аз не искам с моите данъци да си правят тестове хора, които не считат за нужно да се ваксинират.

      Изтриване
    4. Анонимен28/10/21 20:04

      Do anonimniq pomak : togava kogato beshe zatvoreno darjavata davashe pone malko pomoshti tap pomak !

      Изтриване
    5. Анонимен28/10/21 20:10

      Абсолютно вярно! А гробаря потрива ръчища и се готви да се върне на бял кон!

      Изтриване
    6. Анонимен28/10/21 20:18

      До гологъзия българин: сега също дават помощи, ама си си кух като гъба и няма как да го знаеш, седни, почети малко, не става само със свирки по улиците, кухар!

      Изтриване
    7. Анонимен28/10/21 20:22

      20.10 часа: Дори да спечели изборите, няма да състави правителство, така че няма да се върне на бял кон. Обаче прави всичко възможно да мъти водата с надежда да го качим пак на джипката. Ама няма да му се получи.

      Изтриване
    8. Анонимен28/10/21 20:31

      Da verno davat pomoshti na coganite i pomacite kradlivi !

      Изтриване
    9. Анонимен29/10/21 08:18

      Много правилно и аргументирано им го заби! Политически роби и изпълнители на поръчки. Кърджалийския алибегоф, да вземе да се скрие вече и да не се излага, че даже и малките деца знаят на кой е кукла на конци!

      Изтриване
  2. Анонимен28/10/21 19:35

    Разликата е очевАдна, ама сте тъпи и затова не я виждате. Хората влизат в Кауфланд да пазаруват храна, пиене и т.н. Обикновено всеки знае какво търси. Единици се мотаят като мокри кокошки и се чудят как да си губят времето. Влизаш, пазаруваш за половин час и си тръгваш. Като отидеш на кръчма, отписваш поне 2 часа -ядене, пиене, лаф на разстояние две педи от човек до човек. След три ракии заповаме да се прегръщаме, повишаваме тона и съответно количеството слюнки, които пръскаме, щото та маски не се носят. Няма смисъл да изброявам повече иначе мога да пиша до сутринта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/10/21 19:46

      Пиши пиши и тъпанарите имате право на мнение

      Изтриване
    2. Анонимен28/10/21 20:05

      Малее колко си прост !!!!!!

      Изтриване
  3. Анонимен28/10/21 20:16

    Тоя Гербер май е минал към ДЕПЕСЕто,много близък стана с другия депесар от видеото !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/10/21 20:28

      В Кърджали сме заедно има заедност и в далаверата а другите мухи да лапат

      Изтриване
    2. Анонимен29/10/21 08:22

      Какво значи " В Кърджали сме заедно"? Та те на национално ниво са си заедно от самото начало, само дето вие си мислите, че има някаква конкуренция. Най-обединяващата ги сила..... Силата на поголовното грабене от народа...ЗАЕДНО!

      Изтриване
    3. Айде,всички държавни служители да се ваксинират,а не само персонала на заведения и хотели, тези на които им плащаме заплатите и по половин месец празници в къщи!

      Изтриване
  4. Анонимен28/10/21 20:32

    Сивата икономика на протест

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/10/21 20:35

    Do 20:16 gerberi i depesari 12 zaedno upravlqvat, ta i na protesta sa zaedno

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/10/21 20:41

    А цените в Кауфланд са повишени най малко с 40 процента

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/10/21 21:57

      Абе там винаги е било по скъпо

      Изтриване
  7. Анонимен28/10/21 21:28

    Българийо за тебе те ....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/10/21 21:50

    Не подкрепям протестиращите.Искат само да крадат данъци а за касови бележки чували ли сте? 90 % работите в сивата икономика.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/10/21 22:22

    Na koy mu puka za vashte kirlivi zavedeniya i prokletiya vi alkohol. Po dobre da falirate. A za personala rabota shte ima - koy v teklas, ey pri kyashif po 1500, 2000 leva dava.Kvo iskate poveche.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/10/21 05:25

    Идиоти стига как не ви пука да се носете защо дави сертификате оставете хората намира всеки да има право на глас.Продажници носете се като говеда ако щете после ще ревете..
    Бил ми плащал данъците....даже да

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/10/21 13:53

    До протестиращите : Вие не разбрахте ли, че Вашите заведения са български и каквото Ви кажат българските политици това ще изпълнявате. Магазините "Кауфланд" и "Лидл" са немски , а "Била" е австрийска. За тях българските закони не важат защото някои "Умни" български политици така са се съгласили, подписали и решили. Идете с тях да се разправяте, а не да ми свирите и биете тъпана по улиците. Седнали сте с мечката мед да ядете. Хайде холан.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/10/21 14:14

      Ами не си прав/а. Нито един хранителен обект не иска зелен сертификат. В страната има много други български вериги с подобни площи и дори са по-посещаеми от изброените от теб. Достатъчно голям в Кърджали например е денонощния магазин във Възрожденци, да не би там да искат сертификати? Не подкрепям протеста на заведенията защото те самите поискаха зелени сертификати и сигурно да се надявали, че няма да ги въведат, а направо ще последва локдаун и когато те станаха факт, скочиха срещу останалите браншове с най-различни тъпи мотиви. Така не се прави, прозира отвсякъде на политическа поръчка. Сори, няма да ходя по кръчми, докато не започнете да спазвате правилата, както всички останали.

      Изтриване
  12. В Кауфланд може а в заведенията не зашото :
    1.В заведението за да пиеш и ядеш трябва да си без маска
    2 Заведенията са последна категория по важност за изхранване ,лечение и живот на човека .Те са си важни единствено за собственика
    3.200 000 човека ще си намерят работа след месец-два ,приблема е че собствениците свикнали да купуват кило картофи за 50 ст.и да го продават за 20 лв пържени не им изнася да спрат да прибират пари .

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/10/21 17:33

    Разликта е тази, че на ресторант може и да не отидеш, но в Кауфланд ще идеш да си купиш храна...да не реват толкова ресторантьорите - ами да преосмислят начина на предлагане - например да имат доставки до домовете....когато Мохамед не отива при планината, планината отива при него...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен30/10/21 01:41

    Ами да фалират тези нагли помиярири :ресторантьорите.Цяло лято не се ли напечелиха?За порция с два картофа и три рибета 20лв.И защо зелен сертификат за м-ни като"Кауфланд","Лидл"и др.Те са хранителни,жизненоважни.Хората купуват храна от тях.В заведенията стоят на малко разтяние и без маски часове наред.Щели да фалират мазни собственици на заведения, които карат коли по за50 000.А колко бедни хорица разчитат на седмичните намаления на "Кауфланд","Лидл","Билла".Да спират безмислените протести!

    ОтговорИзтриване
  15. Заведенията са 100 процента причина за бързото разпространение на зарази, не само ковид, изключения няколко заведения , до които нормален човек няма достъп . Да се затворят напълно за месец на нарушителите затвор, тогава ще се оправим. Магазините са последни като мест, където се разпространяват вирусите, ето затова няма ограничения. А тези платени протестъри да вървят, откъдето са излезли

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.