24rodopi.com/Политика

Хора, които не владеят български и са функционално неграмотни, биват представяни като хора с трайни увреждания. По този начин и без документи от ТЕЛК те се вкарват неправомерно в списъци за гласуване с подвижна избирателна секция. Това се извършва във всички общини в област Кърджали.

Този сигнал е изпратен в отворено писмо от областния координатор на „Има такъв народ“ Юлия Чортленева до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и директорът на ОД на МВР в Кърджали комисар Щерьо Милчев.

„В навечерието на предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители сме свидетели за пореден път на беззаконни действия на общинските администрации от цялата област Кърджали. Контролираните от представителите на ДПС общини в Кърджали, по думите на наши симпатизанти, в едно с партийни активисти на същата партия, действат координирано и съгласувано, подобно на организирана престъпна група, с което грубо нарушават българското законодателство отнасящо, се до изборните права на гражданите. С координирани действия, лица не ползващи официалния език и без каквато и да е функционална грамотност биват незаконно представяни като хора с трайни увреждания. След това без извършването на задължителните проверки за установяване на трайно увреждане на избирателя и без документи от ТЕЛК(НЕЛК), администрациите вписват същите лица като заявители за гласуване с Подвижни Секционни Избирателни Комисии (ПСИК) и с последваща заповед на съответния кмет на общината се създават неправомерно и противозаконно подвижни секции. Въз основа на същите заповеди РИК-Кърджали констатира и се произнася за формиране на структурата и съдържанието на единната номерация и назначаване на съставите на ПСИК.

По наши сигнали от предходните избори има образувано досъдебно производство по чл.314 за внесени неверни данни в официален документ във връзка с проведените на 11 юли 2021, парламентарни избори е образувано в РУ-Момчилград. Разследването ще установява неправомерно вписани избиратели за гласуване в подвижни избирателни кутии, без да притежават решения от ТЕЛК, съобразно изискването на Изборния кодекс. По наши сигнали за същия казус са образувани досъдебни производства в РУ-Кърджали, отнасящи се до общините Кърджали и Черноочене, и в РУ-Ардино. По първоначални данни няколко стотин са гласувалите без правно основание и в противовес на изборния закон в подвижни избирателни кутии в областта без решения на ТЕЛК. Към този момент сме свидетели на същите противозаконни действия от страна на общинските администрации и техните ръководители – кметовете на общините“, се посочва в писмото до вътрешния министър.

От ИТН отправят апел да се разпореди незабавна проверка в общинските администрации. „Ние Ви призоваваме да вземете мерки за бързото предотвратяване на това престъпление против избирателните права на гражданите, защото вярваме, че това е по-важно от поредната последваща констатация за престъпление след като изборния процес е приключил“, се посочва в писмото.

Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/11/21 16:05

    УСПЕХ ИТН!

    ОтговорИзтриване
  2. ДъПъСъ9/11/21 16:18

    Евроатлантическа практика...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/11/21 16:21

    Браво, Чортленева!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/11/21 16:22

    Интересно но факт.Някои от координаторите на ИТН помагат с каквото могат на ДПС арите да направят колкото се може повече комисии с ТЕЛК.А горката им областна се мъчи как да ги спира

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/11/21 16:35

    Г-н Рашков, вие сте на ход!!! Кога Вашите хора ще влязат на проверка в кърджалийските общини? Както бяхте на гости при кмета на Пазарджик, така елате и тук. Свят ще ви се завие от нарушения. То дърва срещу гласуване, то назначения на калинки и други.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/11/21 17:14

    Това са "номера" на депсегерп. Натискай г-н Рашков! Ние, народът сме против мафията!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/11/21 17:36

    ЕееееЕ, со керез, обичат го дпс-то, нЕма лабаво.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/11/21 17:36

    В Сърница 98% от гласовете са за ДПС. Трябва ли да сме изненадани, че 98% от гласовете в мобилни урни пак са за ДПС?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/11/21 17:37

    И това е страна от Европейския съюз. С митичното върховенство на закона .... и ЕС блее, че на територията му се случват такива неща, характерни за "държави" като Ботсвана и Киргизстан .....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/11/21 17:38

    Радев смачка ГЕРБ и без машини на предишните президентски избори, по всички социологически проучвания мачка и сега, така че надали има нужда от шашми, за да бие. А тези машини въобще не е доказано, че са за този вот. Това са манипулации на ГЕРБ, за да се измести вниманието от огромните им кражби покрай Хемус ....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/11/21 17:38

    И Делян Пеевски тръгна из цялата страна на гости на кметовете на ГЕРБ.
    Халил Летифов през Нова ТВ:
    „ДПС ще подкрепи на евентуален втори тур проф. Анастас Герджиков.“

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/11/21 17:40

    Шайтаните от ДуПиСе вече дълбаят дъното на септичната яма.Келешчето Данчо Ментата вече едва си сдържа истерията.Кокала се отдалечава,пандиза се приближава...
    Лошо няма.
    Мачкай ,Бойко!Не Методиев.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/11/21 17:41

    Ти го плюеш, то пита дали вали е ситуацията с ГЕРБ-ДПС.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/11/21 17:52

    Добре де, какво толкова има да се мисли - един доброволец с камера и GPS тракер следва подвижната избирателна секция от 7 до 20 часа и се знае точно колко време и колко хора е обслужила.

    Според мен ефекта ще е 50% спад на гласове, дори фалшифицирани.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/11/21 17:52

    Нещо не разбирам.Някои не знаят ,че са регистрирани като инвалиди.
    Следва,че те ще идат да гласуват машинно.
    Но броят на гласувалите "инвалидно" би трябвало да е равен на броя на регистрираните
    инвалиди.И тогава излиза,че някой е гласувал вместо тях.И че са регистрирани два гласа от един човек.
    Тези кметове са за пандиз директно за
    бързо и лесно доказуемо престъпление

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/11/21 17:53

    В Родопите хватката на ДПС започна да отслабва.
    Хората масово работят в чужбина, печелят добре и една мижава общинска заплатка или социални помощи, които преди 10 години бяха въпрос на живот и смърт, сега не са фактор.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/11/21 18:25

    Който живее с илюзията, че комунизма в България е отживелица....много се лъже.... :)....
    200 гласа (на место)....могат да се гласуват за 1...2 часа.....
    Всичко е въпрос на организация....

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/11/21 18:26

    При ДПС и ГЕРБ всичко е "схема". Това са партии съставени от схемаджии.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен9/11/21 18:27

    Във Великобритания ако искаш поданство, държиш изпит. Тук е ....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/11/21 08:33

      Поданство се взима и когато се родиш в страната.

      Изтриване
  20. Анонимен9/11/21 18:28

    Сигурен съм че изобщо не посещават всички адреси.Просто са напъхали готови бюлетини в урните,попълнени правилно,напръскали са подписи срещу имената,и победа.а..а...Колко ни обичат хората.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен9/11/21 21:12

    Всички заявления ще бъдат препратени към ЦИК и РУ да видим как ще постъпят

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен10/11/21 09:15

    Това е практика ,която продължава вече 30 години и никоя институция ,сик ,цик прокуратура мвр и съд не си мърдат овчите си мозъци за нарушаване политическите права в страната и за манипулацията и за фалшифициране на изборните резултати .На ход са продължава промяната ,която служебното правителство разбуни кошера на безумието и беззаконието

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен10/11/21 09:28

    Това добре ,но кога ще се провери хемус гейт по общинските администрации където не е поразлично от кражбите от магистрала хемус

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен10/11/21 13:25

    6 900 000 брой население
    6 700 000 брой в избирателни списъци

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен10/11/21 18:13

    Господин Рашков проверете в Крумовград на един адрес живеят по 30 души и това е само заради изборите за да могат да гласуват под строй.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.