24rodopi.com/Спорт

След „бягството на Вълка“, „все още течем и плашим“ останалите в елита благодарение на Цветомир Найденов – Ефбета.

Крилатият израз е на футболист от „Арда 1924“, в който се събират „възходите и паденията“ на кърджалийския футболен клуб. Играчът визира оттеглянето на бизнесмена Румен Гайтански – Вълка, и толкова важните пари, които отборът получава от основния спонсор – компанията за залози „Efbet“.

400 000 лева на месец били разходите на „Сините от Кърджали“, когато се готвели да дебютират на европейската футболна сцена, днес, когато основната цел е оставане в Първа лига, бюджетът е свит до 250 000 лева месечно.

В момента годишният бюджет на „Арда 1924“ е близо 3 000 000 лева. „Прилични пари за „златната среда“, дори при стечение на обстоятелствата, може да се стигне до бараж за европейска квота“, твърди пред 24rodopi.com запознат с финансовите дела.

Както вече 24rodopi.com писа, предстои „Арда 1924“ да подпише контракт с още един голям спонсор. Това е мобилен оператор, но все още не са покрити всички критерии за евентуално трайно партньорство, които компанията е поставила. До 100 000 лева на месец ще постъпват в касата на „Арда 1924“ от мобилния оператор, който е с амбицията в следващите три години да бъде лидер в България в предоставянето на телекомуникационни услуги в България.

 Efbet е спонсор на Първа лига, но отделно подкрепя и отборите на „Арда 1924“, „Берое“, „Черно море“ и „Локомотив“ (София). Цветомир Найденов и брат му Боян, които заедно управляват компанията, са собственици на „ЦСКА 1948“, който дори с помощта на бившия треньор на "Арда 1924" Николай Киров не може да се "отлепи" от дъното.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/11/21 18:21

    Dogan da ne se pravi na ydaren ami da kupi Arda inache dps kardzhali si zaminava

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/11/21 19:22

    "Арда"! Любовта на народа от Родопите.Дайте радост на тези отрудени хорица.И няма значение как се казват,защото на стадиона са всички заедно-от Иван до Мехмед и Аврам. За хората мислете. И нека във съблекалнята на отбора знаят това!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/11/21 19:37

    Видяхте ли го снощи "Белия" след като избяга от ФК"АРДА" за много пари снощи на мача с ЦСКА какъв беше омърлушен. Щото отборът му ЦСКА 1948 беше победен и от футболистите на АРДА.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/11/21 19:59

    И Георги Чиликов напусна отборът на ФК "АРДА". Какво ще стане с отборът един господ знае.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/11/21 16:15

    Вълчето се оказа голяма лисица !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.