24rodopi.com/Кърджали/Образование

Преди единайсет месеца ви разказахме за психическия тормоз над дете в детска градина „Максим Горки“ в Кърджали. Впоследствие учителката, отговорна за случая, бе уволнена. Към днешна дата, детското заведение има нов директор - Поля Стайкова. Оказва се, че новостите са не само в смяната на ръководството, а и в облика на градината. 

„Промяната е не само видима, тя е осезателна. Както вече видяхте, дворът е почти напълно преобразен. Средата в детската градина вече е много по-спокойна, а това рефлектира положително върху емоционалното състояние на децата“, споделя Иванка Делчева, една от възпитателките в образователното заведение за най-малките. 

В момента тече трескава подготовка за Коледните и Новогодишни празници. Една от инициативите, в която участват малчуганите, е изработването на сувенири за Коледния базар, чиито средства ще бъдат дарени в навечерието на Бъдни вечер за деца, болни от Ковид-19.

“Вече очакваме Коледния празник. Коледният дух витае в детската градина. Надяваме се от тук насетне да се отвори нова страница. Тя вече е започнала един нов етап, който да помогне, всички ние да разгърнем педагогическия си потенциал“, допълва  още учителката.

Още при стъпването си в длъжност, новият директор е провел срещи с родителите от всички групи. Те от своя страна са откликнали  всеотдайно на предложенията за промяна, нещо повече, самите те преди време са потърсили съдействие от местни фирми, които да подкрепят допълнително подобряването на интериора и визията на детската градина. В момента тече трескава подготовка по поставянето на голяма коледна елха в двора на детското заведение, чието откриване ще е на 20 декември. За първи път, на него ще присъстват не само децата и персонала, но и родителите, за да бъде празникът споделен.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.