Започна приемът на документи за настаняване в социални жилища в Кърджали, обявиха от Общинската администрация.

Те са предвидени за уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението, както и за хора в неравностойно положение на територията на общината.

Да кандидатстват могат хора без дом и/или такива, живеещи в много лоши битови условия: лица, които нямат собствено жилище и не притежават движима или недвижима собственост и/или идеални части от нея, която може да бъде източник на доходи, както и не са сключили договор за безвъзмездно ползване на имот, не са настанени в специализирана институция на държавна и/или общинска издръжка, и в същото време отговарят на поне едно от следните условия:

Документи могат да подадат родители с деца, вкл. непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и такива с увреждания; хора в риск от бедност и социално изключване: лица, чийто среден доход на член от семейството за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната, определен с акт на Министерски  съвет, за същия период от време.

Заявлението и декларацията с приложените документи се подават в информационния център на община Кърджали, не по-късно от 31 декември на съответната година.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/12/21 15:25

    е ние знаем кои първо трябва да си от ДПС после да си съветник или роднина на такъв и тогава вече отговаряш на критериите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/12/21 15:37

      Социални жилища и общински не е едно и също, мисля.

      Изтриване
  2. Анонимен6/12/21 16:47

    Трябва да си общински съветник. Да те настанят в жилище и после да го купиш за 20 хиляди лева. Само те отговарят на условията

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/12/21 19:48

    Чрез рушвет

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/12/21 07:09

    Който има връзка с политическа партия той заслужава,това е факт! Практикува се от години!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/12/21 08:05

    Свидетел съм как новодомци след като са получили заповедта за настаняване в общинско жилище се започва луксозен ремонт, което според логиката е учудващо, но след 2-3 месеца се разбира, че са го закупили. И това са хора с възможности. Не знам какви са им критерий те или се отнася само за наши хора?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/12/21 19:07

    На корумпираните лоща карма им се пище.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/12/21 20:05

    Пълно разследване за последните 10 години на кого са дадени общински жилища .На общински съветници и техните роднини които в последствие са закупени на безценица.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.