24rodopi.com/Общество

Български граждани се консултирали с брокери в Одрин за цените на имотите в града, но инвестиционният им мерак секнал след като били информирани: В Текирдаг може да купувате, но тук – не!

Това става ясно от публикации в турските медии в последните дни.

Българи и гърци, привлечени от благоприятните валутни курсове, купуват имоти в северозападната турска гранична провинция Одрин, пише „Хюриет”. От известно време Одрин привлича купувачи от района на Комотини в Гърция, но сега и български граждани проучвали възможностите на пазара на недвижими имоти в града и периферията му, тъй като обезценяването на турската лира прави цените на жилищата относително по-евтини за тях.

"Преди продавахме до 2-3 жилища на година, предимно на гръцки граждани от турски произход, но сега имаме 10 сделки", казва Серхат Чекер, ръководител на Асоциацията на консултантите по недвижими имоти в Одрин.

"Много българи също искат да купят жилище в Одрин, но законът не позволява на тези, които нямат двойно гражданство, да придобият имот в населено място до 200 км от границата. За изселници няма проблем, но ако си само български гражданин в Одрин няма как да станеш собственик на апартамент тук. Затова пък ограничението не се отнася за Чорлу и Текирдаг", посочва Чекер.

Имало гърци с придобити по няколко имота, които отдавали под наем.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/12/21 23:18

    После нямало дискриминация ?? А български имоги може да се продават на турци които нямат двойно гражданство ???

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/12/21 02:35

    Странник съм, да, странник, но без родина
    Без братя, съседи, без собствен език
    Сънувам друг свят, сънувам го денем
    може би просто мечта, а може би спомен
    От дом който не зная, но ми е роден
    Свят близък до мен, до мойто сърце
    Сънувам го нощем и понякога не зная
    Дали не е той реален, а това - лъжа
    Защото не може аз тук да живея
    На тази толкова чужда за мене земя
    Аз зная, дори и да минат много лета
    ще достигна един ден то тази земя
    Там ще живея като истински човек
    И ще умра като истински поет.

    ОтговорИзтриване
  3. Kanuna göre yabancı ülke vatandaşları sınıra 200 km den daha yakın yerlerden ev ve arsa satın almaları yasak.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/12/21 13:47

      Така ще пишеш н юг тук се пише н кирилица

      Изтриване
    2. Анонимен21/12/21 21:19

      Kirilicata ne e li Grackata azbuka?

      Изтриване
  4. Анонимен21/12/21 14:20

    Ако не Одрин да отидат да купуват от Истабул

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/12/21 14:47

    Чужденците имат право на общо 10% от общата жилищна площ на съответната община. Който си е купил жилище след запълване на тази квота ще духа супата. Имотът, който ще закупят могат да го ползват само за жилище, но не и за отдаване под наем. И трябва предварително да получат разрешение за пребиваване (нещо като лична карта на чужденец), което се заплаща за периода на пребиваване, но най-малко три месеца за всяка година, като допълнително трябва да докажат, че имат налична сума за този период в тяхна банка, здравни осигуровки и т.н. документи. Освен това трябва да плащат на домоуправителя месечни вноски за цялата година за поддръжка и общи ремонти, независимо че не живеят там, иначе те предават на съдия изпълнител. Там лабаво няма.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/12/21 18:24

      Някои имат тескерета за безсрочно пребиваване в Турция,в тях пише че имаш всички социални права и право за работа ,нямаш право само да гласуваш и не те взимат в армията

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.