24rodopi.com/Кърджали

Детското отделение в кърджалийската болница има готовност за увеличаване на болничните легла с до 15, заяви директорът на МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" проф. Тодор Черкезов. Става въпрос за оборудвани легла, с кислород в близост до тях и възможност за инхалационно лечение, каквото често се прилага при малките.

Поредица от мерки, насочени главно към детското отделение, са предприети в очакване на Омикрон и поредната ковид вълна.

Очаква една част от пациентите да бъдат с придружители, което налага да има и такива условия за престой.

"Ние трябва да имаме готовност с медикаменти, консумативи, лични предпазни средства, кислород, инхалационно лечение, дезинфектанти. С това се занимаваме в момента", коментира пред БТА директорът на болницата. Той уточни, че лечебното заведение е обезпечено с нужната апаратура за потребностите на пациентите. По отношение на неща, свързани с ежедневната работа на медиците, като инхалатори, инфузионни помпи /системи за директно вливане на лекарства в кръвта/, болницата се радва на дарения от фирми, сдружения и граждани. Разширена е и кислородна система в лечебното заведение, която продължава да се надгражда.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/1/22 15:24

    Ако ще всички празни жилища да станат ковид отделвния като си -100 доктора файда няма.
    Преди година ми ае наложи до спешното и няма лекар чакахме 3 часа да дойде някой
    Добре че не плащам осигуровки тука

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.