24rodopi.com/Образование

От десетилетия кърджалийската Езикова гимназия (ЕГ) е без конкуренция при участията си в национални състезания и олимпиади по английски език. Възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ печелят призови места и със своите постижения доказват  брилянтната си чуждоезикова подготовка, която е и сериозна атестация за професионализма на техните учители.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС“ в партньорство с Посолството на САЩ и Американския университет в България. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на участниците. Те имаха възможност да избират между три теми за съответната възрастова група, посочват от елитното кърджалийско школо.

Берин Шабан от осми клас впечатлява журито със своята писмена работа на тема: " I went to bed on New Year's Eve and woke up in 2026" (Легнах си в навечерието на нова година и се събудих в 2026), а десетокласничката Весела Добрикова пише по темата " People trust me with their secrets; they shouldn't  (Хората ми споделят своите тайни, а не би трябвало).

Учителите умело ги мотивират да разсъждават креативно по теми, които развиват въображението и подпомагат обогатяването на лингвистичните умения на английски език.

В последния ден на месец януари ще бъдат ясни победителите от финалната надпревара на 12-тото състезание по творческо писане на английски език. Конкуренцията, както обикновено, е много сериозна. Над 2 300 участници от 126 държави представят за тази година своите оригинални идеи и с трепет очакват престижната класация. Ежегодно от Езиковата гимназия има класирани ученици на  националното състезание.

Добрите новини следват своя ред и дни преди междусрочната ваканция станаха ясни резултатите и за предстоящия областен кръг на олимпиадата по английски език. Тридесет и осем са учениците от осми до дванайсети клас, които се класират за областния кръг. Той ще се състои на 19 февруари, а в същия ден е насрочено Международното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата (KGL), в което ще участват двадесет и девет ученици от осми до единайсети клас.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/1/22 17:59

    Браво, Берон! Гордеем се с теб! То си най- добрата! Продължавай все напред и нагоре! Никога не се отказвай от мечтите си!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/1/22 16:22

    Да не се самозабравят учителите в това училище, защото основата на знанията у техните ученици е положена от много техни колеги!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/1/22 09:26

    БРАВО БЕРИН!ТИ СИ НАШАТА ГОРДОСТ!САМО НАПРЕД И НАГОРЕ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.