24rodopi.com/Политика

Една от ключовите фигури за съставянето на четворната коалиция – Христо Иванов, очаква предсрочни парламентарни избори.

"С много висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не съм врачка, но това ми е усещането", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред делегатите на Втората национална конференция на движение "Да България", преди да го преизберат за председател.

Припомняме, че Корнелия Нинова и Христо Иванов подадоха оставки след слабите изборни резултати на БСП и „демократична България“, но още тогава 24rodopi.com прогнозира, че те ще запазят лидерските си постове.

В словото си пред националния форум на „Да България“ Христо Иванов определи управляващата коалиция като сложна. "В коалицията има системни партии - ние и БСП, представете си. Други са нововъзникващи. Нашата задача е да запазим физиономия и в тази ситуация да гарантираме някои неща, които са важни за нас. Ние трябва да имаме ключова роля как ще подходим към местните избори. Не може да си позволим силите извън статуквото да се явят разпарчетосани", каза Христо Иванов. 

Той обяви, че ще работи по изграждането на нови лица в партията си, които след 3 г. да са кандидати за председатели. Да се приобщят в "Демократична България" и българи от мюсюлманската общност – това е втората задача, която си поставя за втория мандат Иванов.

"Трябва да се противопоставим на етническата капсулация. Положихме не малко усилия в това отношение, но не успяхме. Формират се органи на изпълнителната власт, в които няма нито едно турско, мюсюлманско име. Това е много лош сигнал", подчерта лидерът на демократите.

Припомняме, че формацията на Иванов издигна за кандидат-депутат м. г. в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район покойния вече дисидент Шукри Топчу.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/1/22 14:08

    Тоя прецака ИТН сега ще прецака и ПП :) опасен човек

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/1/22 20:28

      Той е най точния човек който иска в управлението на страната да има от всички етноси

      Изтриване
  2. Анонимен29/1/22 16:27

    А дпс ще прецака ли. Питам за един аркадаш. Ице, Успех! И малко да крадете

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/1/22 16:36

    Браво Ице.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/1/22 18:06

    „Поезията е есенцията, гръбнакът, еманацията на всяка литература. Поезията е нещо като аптечка в автомобила на всяка една литература. Ако настъпи криза, ако стане катастрофа, тя е първото, което се притичва на помощ (…). Четенето на поезия е размяна на същности.“
    Иван Христов,
    из речника в „Американски поеми“, издателство за поезия „ДА“

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/1/22 18:12

    "Поезията не е общуване, а приобщаване. Приобщаване към Идеята, Красотата, Истината. В това е разликата между едно писмо и една поема." "Един писател личи и по това, което той не си позволява да пише."

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/1/22 20:59

    Не може да му се вярва! След 30 г.се сетил за хора имс арабски имена. Ще изпорти коалицията! Винаги е бил съмнителен. Оставка и пак избран като Нинова. Тези двамата са троянскиете коне в коалицията и е много вероятно да я спънат.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/1/22 08:59

    Троянски кон в коалицията. Винаги мнителен. Ще бутне коалицията.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/1/22 09:08

    До 14:08 ИТН сами се прецакаха суверенна на слави. А до ПП и те вървят по пътя на мая и слави някой някакви промени да е усетил освен инфлацията. Прав е Иванов за малцинствата единствено при тях има турци. Колко години няма нито един с турско име в президенството същото е и в правителството май парламентарните ще са преди местните избори.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/1/22 10:59

    Той не ги прецаква,а им казва,че от чалгари и Пълна Порнография не се прави партия.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/1/22 16:42

    Изпитва нужда от разнообразие някакво,ами може чрез облеклото,примерно дънкитата вече не са масовото

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.