24rodopi.com/Кърджали

Социалният министър Георги Гьоков ще назначи проверка за „порочна практика в НОИ-Кърджали“ – това е новината от заседанието на парламентарната социална комисия.

Темата бе повдигната от народния представител от ДПС д-р Хасан Адемов.

Подадени са оплаквания, че инспектори от териториалното поделение на НОИ организират анкети на работодатели. В тях се съдържали въпроси като това къде се обявяват свободни щатове, каква дейност извършва съответно дружество и къде я развива, искано е да се опише процедурата по назначаване по трудово правоотношение и др., пише „Монитор“.

"Провеждането на подобни анкети нямат нищо общо с КСО и не попадат в ангажиментите на НОИ", отбеляза Адемов. В следствие на тази практика на лица са им били ограничавани правата, свързани със социалното законодателство.

Адлен Шевкед, народен представител на ДПС от Кърджали, допълни, че съответната практика е въведена още преди 2 години. Обясни, че от териториалното поделение на НОИ си позволяват да решават дали един човек е извършвал трудова дейност или не. Тя посочи, че "на база това се отказват не само изплащания на обезщетения, не се признава трудов стаж и се заличават данни в НАП". Тя допълни, че това се прилага и в други райони.

Министър Гьоков обясни, че нито той, нито предишният социален министър са подписвали подобна заповед.

 

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/1/22 08:12

    Инспектори от НОИ се правят на следователи и гестаповци! Голям мерак! Работодатели се тормозят и привикват заради работили реално във фирмите. Изрядно работно досие, внесени осигуровки, не е напускал страната, но гестаповеца проверява, анкетира и тормози! Особено Арабаджиев!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/1/22 08:18

    В НОИ Кърджали са под всякаква критика.Нивото на служителите е много ниско и изобщо не познават закона.Освен всичко това занимават прокуратурата, икономическа полиция и НАП с глупости.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/1/22 08:35

    Благодарим на социалния министър

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/1/22 08:36

    Това не е порочна практика а начин да се спре назначаването на бременни за няколко дни и после да получават две години пари от НОЙ. Стане ли детето на две години се освобождава от работа. Въпроса е елементарен. За какво му е била тази работничка на тоя работодател. Това беше станало бизнес.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/1/22 13:43

      Хамлет, голям адвокат на Свилена се извъди! Хайде скрий се някъде, от където си изпълзяла!

      Изтриване
    2. Анонимен14/1/22 15:00

      Вие, след като приключихте с блъскането по клавишите, прочетохте ли какво наблъскахте? Предлагам Ви да спрете да се занимавате с градски приказки и да започнете, с това да, разбете що е то запетайка и приложението й в българския език, кога се пише "и" и кога "й", що е то словоред! По книжарниците продават книжки, с такава тематика! След това, идете направете къщичка за врабчета! А за работодатели, после!!! Бъдете здрави!!!

      Изтриване
    3. Анонимен14/1/22 16:24

      Трябва да се промени закона, а не да се тормозят работодатели! Царят дава, пъдарят не! Това си е чист герберски тормоз! Стига вече!

      Изтриване
  5. Анонимен14/1/22 11:26

    Време е за проверка в Инспекцията по охрана на труда, да не пиша, че е по охрана на работодателя. Липса на компетенции и формални проверки.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/1/22 11:50

    Да назначи проверка и на всички селски кметове,които получават пенсия от ТЕЛК!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/1/22 23:19

      Секна ли ти кранчето какаванино?
      Сега ти почва чегъртането!!!

      Изтриване
  7. Анонимен14/1/22 12:01

    Точно така ,Янчина да се смени скоро

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/1/22 12:29

    Някои от служителите са много кисели и недружолюбни при обслужването на клиенти имам впредвид една жена мисля, че се казва Христина.Като не им се работи да си стоят в къщи.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/1/22 12:51

    Ако им създадеш работа чрез жалби до висши инстанции докарват пенсионното ти досие до кривата круша

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/1/22 14:13

    Прави са инспекторите,защото много с двойно гражданство ползват нашата осигурителна система

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/1/22 14:36

    Порочна практика е да назначават хора само за да получават майчинство и болнични.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/1/22 17:38

    Да се уволнят всички пенсионерки от нои

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/1/22 18:25

    Шофьора на нои цял ден си кара таксито 34 кога ходи на работа

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/1/22 19:16

    И за болнични правят проблем. Все едно са лекари и разбират от медицина.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/1/22 19:57

    Служителите се отнасят много грубо към гражданите.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/1/22 23:06

    Всички жени са кисели и неучтиви!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен15/1/22 15:39

    Когато във всички институции се назначават мои и твои хора а не хора според професионалните им качества ще има недоволства .Когато конкурсите са ясни и прозрачни и се избере най знаещия и можещия всички ще бъдат доволни .

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен15/1/22 18:02

    А защо не направят проверка на всички" земеделски производители", които ползват майчинство?
    "Производителката" в Англия, майка й я регистрира с пълномощно като такава със седем кокошки, който никой не проверява къде и как се гледат и после тя цоца държавата в рамките на години.
    Ама не искат, защото това са хора от електората на ДПС с двойно гражданство.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен15/1/22 19:54

    А кога ще вземат да направят справка на ОБИРДЖИИТЕ НАП.Как става това.:примерно на година имаш да плашташ 12месеца по 26лв.здравни осигуровки и не си ги платил. Отиваш и те ти ги изчисляват към 700 лева. Каква е тази лихва не видела..... Кой ще им каже спреетесе не може тъй или те гледат да на изгонят от тази страна

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен16/1/22 04:01

    Проверка в Горското Джебел ,организирана престъпна група.Кемал началника ,Митко Маникена горски И Добри фирмаджията от ГОРАТА в С.Г.Гешево продават 5000 кубика бор незаконно....

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен16/1/22 14:11

    Ай ах ах! Свилена Янчина се взе за много велика и си прави каквото си иска. Чак и законите не зачита. Да даде отговор и за закупуването на тая супер малка и странна сграда. Половината Нои в НТС -плаща безумен наем. Администрацията в ДЗИ . Инвалид там не може да припари. Стълби стълби стълби !? А да не говорим , каква приемна е сътворила?! Тая жена изобщо не мисли Безумие, злоба, крясъци и пълно безхаберие царят в Нои от доста години. А и в самия т. н. колектив има социално напрежение. Изкарват си го на клиентите. ДО. КОГА?????????

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.