24
rodopi.com/Общество

От 19 януари се актуализира списъкът на държавите по цветови зони, съобщават от здравното министерство. В „червената зона“ преминава южната ни съседка Турция, към която хиляди български граждани отскачат за шопинг туризъм и уикенд почивки. Всяка събота и неделя през декември Одрин се посещаваше от 12-13 хиляди българи, в делнични дни - между 5 и 7 хиляди.

В “червената зона” влизат още 13 държави от 19 януари: Австрия, Република Северна Македония, Сърбия, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана.

Пристигащи от „червена“ зона ще се допускат в България „при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или на равностоен или аналогичен на тях документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или равностоен или аналогичен на него документ“. 

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства, които не представят нито един от изброените документи ще се поставят под карантина за срок от 10 дни.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/1/22 08:34

    Абе каде отивате лирата се вдигна много и е вече 13 стотинки, скъпо е и няма сметка

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/1/22 10:28

    Пак е по-евтино от Файзеристан.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/1/22 11:49

      Стая скъпа лира не знам, ако падне малко може

      Изтриване
  3. Анонимен15/1/22 11:51

    Аз ще ходя в Одрин не в турция

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ама то Одрин къде е.....?????

      Изтриване
    2. Анонимен15/1/22 22:10

      Преди Константинопол

      Изтриване
    3. Анонимен16/1/22 08:42

      Хахаха после мини до Троя хахахаха

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.