„Нямаме готовност за стартиране на проекти с европейски средства. Изпуснахме 13% авансово плащане на договорите, които можем да получим като местни власти, защото нямахме готов План за възстановяване и устойчивост. Местните власти са ощетени.

Необходими са 110 млн. лв. за компенсация на местните власти за електроенергия от октомври до юни месец. Ние губим на дневна база около 367 000 лв. Въпросът е от кой джоб ще бъдат плащани. От местните власти, тоест от джоба на хората. Няма да се правят пътища, няма да има ремонти, няма да се правят социални услуги“.

Това обяви в предаването „Лице в лице“ кметът на Кърджали и зам.-председател на Сдружението на общините Хасан Азис.

Той допълни, че в Кърджали има настанени четири украински семейства с осем деца. „Съгласно Закона за убежището и бежанците, Министерският съвет е органът, който предоставя временна защита на бежанците. Към момента всички общини, които приемат бежанци, правят това за сметка на общинските бюджети, няма яснота за покриването на тези разходи“, посочи Хасан Азис.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.