16 общини в страната отпадат от класификацията „селски“ и няма да могат да се възползват от Оперативната програма за развитие.

Това става ясно от Стратегическия план на България, който вече е изпратен за одобрение в Брюксел, и в който е записана нова национална дефиниция, която определя като “селски район” общините, в които няма населено място с население над 15 000 души.

Добрата новина е, че шест от седемте общини в област Кърджали остават в категория „селски райони“. Това са Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград, Момчилград, Черноочене.

Преди промените 231 общини от общо 264 в страната бяха определени като селски.

На снимката: Нов асфалт в родопското село

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/22 09:47

    Трябва да включат община Кърджали в графата"селски" , а цитираните в статията да излезнат от там!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/3/22 10:42

    В Кърджали всеки квартал трябва да има собствен кмет на община със седалище на кметството в квартала си.Какво е това село с 100 жители си има кмет а Възрожденци с над 40хиляди си няма кмет,хората отиват при общинския кмет но той е зает със селските си неща

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/3/22 11:51

    Пак ще гушим.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/3/22 16:46

    pechalbite ot regionalnite elektrocentrali da ostavat za podobrenie na jivota na horata i jivotnite v regiona ili ste
    vzrivim elektrocentralite. na sofia nito edin lev ot regionalnia tok.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/3/22 18:44

    А селата в Кърджалиска община пак са прецакани и за тях няма пари.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/3/22 20:49

      Не се оплаквайте селата са като градове с нов асфалт.Кърджасело е с дупки

      Изтриване
  6. Анонимен15/3/22 23:01

    ами те са си села, нищо ново под слънцето.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/3/22 07:46

    Кърджали може да остане като селска община при случай че се отдели от селяците които избират кмета на кърджали .Тях не ги интересува какво губят гражданите на кърджали от оперативните програми .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.