24rodopi.com/Общество

75 процента от хората, когато излизат да търсят имот на пазара, искат да работят с брокер. На практика обаче едва около 35 на сто купуват по този начин. Иначе казано, отчайват се от услугата и си купуват сами, твърди Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“ (НСНИ), цитиран от БТА.

Затова според сдружението в България има нужда от регулация на посредническите услуги с недвижими имоти.

Организацията вече е подготвила проектозакон, който предстои да бъде представен за широко обществено обсъждане. Качеството на брокерските услуги у нас в момента е много различно, допълва Ганев.

Според него един професионален брокер би трябвало да има познания поне в 15 области. „Не може просто да свържеш двете страни и да искаш да ти се платят 3 процента от стойността на сделката, това е посредничество, а не брокерство“, посочви експертът. Според него това е и причината много потребители у нас да са недоволни от услугата, която получават. Воденето на оглед и свързването на двете страни не струва 3 процента, зад тях стои пакет от много услуги, категоричен е Ганев.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Какви са тези услуги, че внасят документи за тежастти в съда или съдействат срещу комисионна да се набуташ в дадена банка.Те нотариуси те на момента на сделката могат да променят дали има тежастти дадения имот.Тея измислени брокери са просто измислица която се навират във веригата да смучат пари.Това е самата истина

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/3/22 11:26

    Прав е господина. Това не са брокери, а търгаши.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/3/22 12:23

    Какви 3 процента агенциите прибират много повече

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/3/22 14:28

    Много от брокерите са легални измамници. Преди време кърджалийски брокер се опита да продаде на клинт идеални части от парцел без да му каже, че ще стане ортак с друг. А напротив, лъжеше го, че самостоятелен парцел ще има. Много от тях са за прокуратурата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/3/22 16:01

    Broker Shenol Faik ne plashta danaci

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/3/22 16:32

    Задължителна регулация. За една сделка вземат два пъти повече от таксата за нотариус, без да издават документи, без да декларират приходи и без да имат нужните квалификации.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/3/22 17:10

    Брокерите тук никога не изтъкват предимства и недостатъци, цена спрямо качество и т. н. Тяхната цел да те закарат на оглед и да ти вземат парите.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/3/22 20:13

    Според мен трябва да ги махнат ,като цяло

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/3/22 11:05

    Broker Shenol Faik dale4e ot nego diga cenata pone s 10 hilqdi da se znaq da ne izgorqt i drugi hora laje maje qko

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/3/22 11:16

    Брокер Шенол Фаик отидеш ли в офиса му знай че си измамен хора далеч от такива брокери много обещава накрая разбираш че си платил 20 хиляди отгоре най добре директно от инвеститора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/5/22 15:13

      Това не е измама ! Това е свободен пазар и той може да си сложи печалба,колкото пожелае.След като сте се съгласи на сделка,точка по въпроса ! Ами намирайте си сами и не опитайте до брокери тогава..Искате всеки без пари да ви свърши всичко ! Никой не ви е длъжен ! Брокерите насила ли ви продават имоти ?! Неблагодарен и мърляв народ- мърша...

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.