24rodopi.com/Коментари

Еднакво лъжем, защо шефът ще кара кола за 200 000 лева!? И аз ще си направя социологически център! Идваш ли, колежке?

Това обяснение за никненето на социологически звена у нас като гъби след дъжд ни обясниха свързани с „Галъп“. Едни чираци си тръгнали, за да могат да станат баровци-социолози.

Звучи като виц, но пък и учениците са прави - защо да не карат лимузини като учителите си?

 

Тази история си припомнихме в деня на обявяването на резултати от поредното проучване на общественото мнение. Определено всички го чакаха с нетърпение, защото от близо месец има променена политическа конфигурация и още по-променена нагласа на избирателите към сегашните власти. Първо, заради рекордната инфлация. На второ място е войната и българските позиции. Център „Тренд“ прави обратното подреждане, което кара някои да подлагат на съмнение автентичността на проучването. Дали наистина е имало работа на терен!?

 

Една от най-четените медии у нас – информационна агенция „Пик“, громи социолозите и уж финансиралите проучването:

„Тренд“ пуснали изследване по поръчка на „24 часа“ за електоралните нагласи през март. Доверието към коалицията падало, Радев губел 6% от рейтинга си, падало и доверието към ПП – вече водели на ГЕРБ само с 1 процент.

Това последното, разбира се, е лъжа. „24 часа“ е обслужваща медия на правителството и се грижи старателно за репутацията му...“.

Следват намеци за огромните задължения на "лудо влюбения" доскоро в бившия вестник на Бойко Борисов, която газета сега е легнала на новата власт. И още неща, които идват да покажат, че славният някога „24 часа“ с 400 000 тираж се е сгромолясал до може би няма и 14 000 бройки, и сега целесъобразно се правят врътки с организиране на мероприятия, неприсъщи на вестник, номерата със социологията и прочие похвати, които не вдигат тиражи, но гарантират едни пари.

Добрата новина за „Тренд“ е, че в „Пик“ не знаят какъв шамар отнесоха социолозите на „24 часа“ в съда. Не един, не два, не три пъти… „Тренд“ и „24 часа“ бяха хванати от експертите по бели гащи. Но това е дребнотемие.

Въобще, всяко твърдение на нашите социолози подлежи на съмнение.


Вчера в социалните мрежи припомняха катастрофата на българската социология от последните парламентарни избори. Затова едни анализиращи отбелязваха, че не вярват на "Тренд" с аргументите на "Пик", но други смятаха, че разликата между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ не е стопена с толкова много. Трети питаха защо в допитването, ако въобще се е случило, не е включен "евентуален проект на Стефан Янев",  а имаше и такива: "Щом от сърцето им се откъснато малко и за "Възраждане", но в никакъв случай да не е над ИТН и ДБ, значи положението е 7,3 х 2".


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/3/22 09:13

    Не не лъжат ,честни са дори в ушите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/3/22 09:32

    Ама моля ви каква точност в прогноза ?! Пак казвам ПРОГНОЗА. .. . .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/3/22 10:53

    Я, да питаме социолозите, каква ще бъде цената на олиото, на брашното, на захарта, на горивата и на последно място тези 28 млн. евро раздадени на наши хора за къщи за гости кой сега ще ги връща народа ли, че е по-лесно или тези които са прибрали парите. Що се отнася за предсрочни избори то не е толкова актуално за момента щото за 32 години демокрация все едни и същи ни управляваха, само дето си сменяха костюмите и портфейлите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/3/22 13:45

    Браво до сега винаги познаваха с точност +-20%

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/3/22 12:25

    Всичко е пари приятелю,всичко е пари.......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.