Ранобудните са бойни, успалите се – духовити


24rodopi.com/Темата+

„Рано-рано жената видяла репортажа на 24rodopi.com от „Кауфланд“ и ми пише на „вайбър“-а: „Не се бутай, ако има много хора. Това олио нито на цвят, нито на вкус приличало на истинско олио!“. Как така?! Аз се преборих с „бойците от промоциите“, тя ще ми вика „Това нито на цвят, нито на мирис прилича на олио!“. 100 процента се е притеснила за здравето ми. Но аз вече бях на касата с промоциите на „Лудата събота“ -  стек промоционално олио и евтина захар, за брашното не ми стигнаха силите“, разказва пред 24rodopi.com кърджалийски пенсионер, който е голям приятел на Медията на Родопите.

Какъв ден само - при минус 6 градуса да се наредиш на опашка за „евтино“ олио!?

Ако в утрото на 12 март си успял да купиш 12 бутилки олио за 2,99 лева литъра, захар за 1,25 лева и 5 кг бяло брашно за 5,66 лева, то ти си ударил потребителския джакпот в Кърджали в „сезона на инфлацията“. Боят в „Кауфланд“ беше за олиото, но имаше напрежение и в секторите с промоционалните количества захар и брашно.

А дамите, които днес са били дежурни касиерки във въпросния магазин, просто са изтеглила късата клечка, защото преборилите се по нашенски тертип за промоционална стока, пред касите станаха като германции:

-Защо не работят всички каси? Къде е управителят? Каква е тази организация?

Ранобудните бяха бойни, а успалите се за „Лудата събота“ демонстрираха духовитост, закачки и бясно снимане.

Разговор на опашката отвън:

-Ама, що снимаш, ма? Във Фейсбук ли ще пускаш?

-И то с яка критика!

-Че и ние сме тук?

-Тук, ама с празни ръце…

Друг диалог между „успали се“:

-Аз прибрах у дома една украинка, като свърши войната от там ще ми праща евтино олио.

-Ти виж да не си тръгне с мъжа ти.

Това е веселият прочит на новината на деня, наречен от „Кауфланд“ „Лудата събота“. Такава ще има и на 19 март или поне има обещание - 1 литър за 3,69 лева, като на всеки клиент ще бъде позволено да си купи 15 бутилки.

На фона на случващото се в цялата страна, вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова проведе среща с производители на олио и увери хората, че дефицит няма.

"Има олио да залеем цялата страна. Няма нужда от презапасяване. Създава се изкуствена паника. Повишеното изкупуване води до увеличение на цената. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега така ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго", заяви Корнелия Нинова.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/3/22 08:25

    На това му казвам "стадо овце". Едната като тръгне и юруш всички след нея. А къде отиват и какво правят, никой не знае. Жалните! За колко време ще ви стигне "евтиното олио"? А дали е качествено, това което купувате на " промоция". Важното е да тичате след първата 🐑. Никой не се замисля какво прави, но после е много лесно друг да е виновен за ситуацията, която стадото създава - изкуствено.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/3/22 10:28

    prosti tapi hora tva ste vie da se izbivate za olio sramota

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/3/22 13:14

    Напред...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.