24rodopi.com/Образование

1 092 ученици в област Кърджали са подали заявления за държавните зрелостни изпити по български език и литература (БЕЛ), съобщи началникът на Регионално управление по образование (РУО) Гроздан Колев. Матурата по БЕЛ е на 18 май.

Втората задължителна матура, която е на 20 май, кандидатите са 726. Причината е, че учениците от професионалните паралелки се явяват на изпит по специалността, по която са се обучавали, обясни Гроздан Колев.

Държавни зрелостни изпити ще има във всички 25 средни училища на територията на област Кърджали, учениците ще бъдат настанени в 250 зали.

510 квестори ще следят за преписвачи.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/5/22 16:26

    Брачед ти дали ще доуслужиш да видиш матурите бая ската ама нема отърване от чистката.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/5/22 16:54

    Осирането продължава...парад на некадърността в образованието. А най-тъпото е, че го правят на гърба на нашите деца. Дано оня горе ги поизчисти, че от правителството и министъра файда няма, големи приказки и никакви действия - типично по комунистически. А децата при първа възможност ги махайте от тази държава, дано поне те имат бъдеще!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/5/22 23:27

    До кога ще се показва този, който съсипа образованието в областта. Отново ще има по няколко дипломирани на матурите. Миналата година в една професионална гимназия е имало един, двама дипломирани /Кград/.Какво може да се каже ? Само промяна в РУО , за да тръгнат нещата в положителна посока. След това експертите и комплексни проверки на училища, където работата е под всяка критика.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/5/22 23:38

    Тук сме за ТЕЛ къв е тоя БЕЛ не го умеем

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/5/22 14:28

    Отсега се коментира цената за закупуване на матурите-на 17.05 ще се продава българският ,на 19.05 -другите. ВСИЧКИ ЩЕ СА С МАГНИТЧЕТА В УШИТЕ. ПРЕДОТВРАТИ ГО ,ГРОЗДАНЕ , ПРЕДУПРЕДЕН СИ!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/5/22 17:10

    Един много слаб началник е Г.Колев.Важното е че обича рушветите.Държи на работа директори по над 70 години.Важното е да му пълнят багажника.Тъп но послушен.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.