24rodopi.com/Общество

1 147 000 лева са възстановени на семейства и родители в Кърджалийско под формата на данъчно облекчение за деца и деца с увреждания с подаване на годишна данъчна декларация за доходиь получени през 2021 година, съобщиха от офиса на приходната администрация в Кърджали. От там допълниха, че става въпрос за 2 350 броя приети декларации, които са обработени максимално бързо и сумите са приведени до 3 работни дни.

„В рамките на данъчна кампания 2022 са възстановени 1 433 856 лв.  в област Кърджали за различни данъчни облекчения по подадени общо 2 943 бр. формуляри.  В близо 80 % става въпрос за възстановени суми за ползване на данъчни облекчения за деца и деца с увреждания. Разбираем е интересът от страна родителите, предвид по-голямата сума от тази година за едно, две и повече деца“, коментира директорът на офиса на приходната администрация Елван Гюркаш.

В цялата страна близо 600 хиляди са лицата, ползвали различни данъчни облекчения за доходите си, получени през 2021 г., като 176 111 от тях са го направили с подаване на годишна декларация в НАП, а останалите през работодател. Общата сума, с която данъкоплатците са намалили годишната си данъчна основа, надвишава 3,9 млрд. лв., показва справката на НАП.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.