24rodopi.com/Общество

1 017 зрелостници са се явили на матурата по Български език и литература в Кърджали.

Както 24rodopi.com вече писа, работата на един тийнейджър е била анулирана. Младежът е бил със слушалка в ухото, което усъмнило квесторите, че се използва мобилно устройство с цел преписване, обявиха от Регионалното управление на образованието.

Припомняме, че няколко зрелостници „изгоряха“ в страната при матура №1 заради използване на телефони. Един от случаите е именно в Кърджали.

510 квестори са охранявали зрелостниците в областта. 39 от подалите заявления за изпит не са се явили.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/5/22 19:46

    От кое училище е ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/5/22 20:37

    Неможе да чатим цял ден по фейсбук и тик ток и по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА да изкараме отлична оценка за да влезнем в университета той про100киро така е завършил харвард само че стипендиант а безплатен обяд няма. Върви народе заблудени.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/5/22 20:46

      Може,може.Иди по селските училища да видиш преписване.От години отговорите се купуват и се преписва яко.Иначе как един дето не може български да говори изкарва 5 на матурата?Масово е така.

      Изтриване
  3. Анонимен18/5/22 20:55

    Много от децата са били със слушалки в ухото, но няко квестори се правят,че не виждат
    Това непрекъснато преписване става само в България, затова образованието ни е на това ниво.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/5/22 08:35

    Защо квесторите се правят, че не виждат преписвачите?
    Повечето със слушалки в ушите.
    Защо не се проверяват още при влизането на изпит, защото не е честно спрямо тези,които си изкарват оценките по честен начин.
    Получава се така, че преписвачите изкарват по високи оценки от знаещите деца.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/5/22 09:27

    Как деца, които не могат да говорят и пишат правилно на бълг. език имат много добри и отлични оценки? Как някой полицаи те спират за проверка и казват "Полисай ....." са издържали изпита по езикова култура? Как завършили средно образование си попълват заявлеенията за работа и допускат по три правописни грешки в собствените си имена? Дават се пари на учителите, но те работят на принципа "да си изпея урока, пък какво ме интересува, ако искат да учат". Затова децата още от втори клас ходят на частни уроци, а на матурите се допускат преписвания. Ако учителите не мислят само за пари ще има резултати. Увеличиха им заплатите, работят половин ден, имат 60 работни дни отпуск, получават ДМС, получават пари за облекло, а резултатите са плачевни.Защо? Може би трябва да се замислим сериозно , защото младото поколение е неграмотно. Не редно цялата вина да се прехвърля на родителите, защото децата прекарват по-голяма част от деня в училище. Не може учител да заявява, че неговото задължение е да ги обучава , а родителите да ги възпитават. Нима не са учили педагогика и не знаят, че обучението и възпитанието вървят ръка за ръка! Моля Ви, учители, работете със сърце и душа , за да имаме едно образовано младо поколение!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/5/22 09:47

    Проверете ги за магнитчетата в ушите ,знаете какво се прави но си затваряте очите.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/5/22 10:59

    До 09:27
    Първо, не е половин работен ден, а цял работен ден, защото административните задължения, също се извършват от учителите. Второ, събота и неделя кой мислите, че проверява контролните работи на децата ви. Ами подготовката на уроците за всеки един час? Така че, поосведомете се мъничко.
    А за възпитанието, първите седем години на вашето дете, никой друг не може да му ги даде освен вас. А в училище се възпитават далеч по-възвишени чувства, отколкото елементарно поведение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/5/22 13:32

      Ставате смешни ,с предишните учители ли ще се сравнявате ?! Нямате никакъв авторитет пред децата . По цял ден пушите цигари , цял ден сладки приказки , а да не говорим за облеклото ви.

      Изтриване
    2. Анонимен19/5/22 16:21

      И Слава Богу, че не се сравняваме с предишните учители, защото ако изплющя един шамар на детето Ви за поведението му в час, Вие първа ще се появите в училище да ми обяснявате какъв ангел сте създали. А за качеството на работа, има кой да оценява и това не сте Вие. Аман от стругари-разбирачи по всички въпроси. Относно облеклото, мисля че е достатъчно прилично. Не може всички да сме с костюми на "Армани", или според друг родител в стил "Пошчалга", защото са му толкова разбиранията за "хубаво". А защо не и в спортно трико в крещящи цветове, за забава на "ангелчета" Ви?!

      Изтриване
    3. Анонимен19/5/22 16:55

      ПП. Относно авторитетът, той се руши именно от хора като Вас. Прочетете си коментарите и помислете!

      Изтриване
  8. Анонимен19/5/22 11:07

    Защо само едно та те бяха толкова много, само че нито един квестор не ги проверяваше децата.Проверете всички и ще видите какво е положението.,кой как е взел матурата. А при това дете дали изобщо е имало мобилен и дали са открили предавател. Затова не би трябвало да се съди едно дете помислете малко когато го съдиите защото почти всички преписва ха и че не са хванати други не означава че не са преписвачи. Просто малшанс за детето което са хванали.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/5/22 12:14

    Образованието в България за сега е апсулутно нула имаш ли пари и си минаваш

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/5/22 13:39

    Инспектората , предупредени сте как преписват на матурите ,утре е втората матура ,покажете ,че сте за честно и достойно провеждане на изпита. Щом има сигнал за преписване ,проверете учениците и не допускайте на 20.05.2022г. ,това да се случи отново.Господин Гроздан Колев , докажете утре ,че преписващите зрелостници ще бъдат отстранени от провеждането на матурата.Моля ,не си затваряйте очите пред фактите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/5/22 23:02

      Те децата не са виновни ,виновни са учители защото те продават отговори те

      Изтриване
  11. Анонимен19/5/22 15:49

    Инспектората моля проверете първо вашите си хора, които само вие знаете и сте допуснали сами със слушалки или мобилни защото са ваши хора. Знаете че дори ученици на учители са били със слушалки, защо те не са били проверени. Първо направете проверка на Инспектората и ще видите положението в което е образованието. Значи някои са облагодетелстване, а други го отнасят.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/5/22 15:57

    Бихте ли уточнили кои са тези "далеч по-възвишени чувства", на които възпитавате децата? И защо не отговорите за образованието на децата, а се хванахте за работното време, отпуските .... Явно не си организирате добре работата щом работите по цял ден и дори в събота и неделя. Това, което пишете е несериозно и невярно. Градът ни е малък и всичко се вижда и знае! Има добри учители, отдадени на децата, но те са много малко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/5/22 05:31

      Напротив, работата ми е много добре организирана, просто е много и изисква време ( тестове, Ел. Дневник, подготовка на урок за цели за постигане в час, индивидуален подход и т.н.) . А чувствата, за които говоря са взаимно уважение, смирение, достойнство, почит, амбиция, себеуважение, усет към изкуството, критика и мн. други. Не ми се връзват изобщо с " Георги прибери си телефона, по-тихичко, че не се чуваме" и т.н.

      Изтриване
  13. Анонимен19/5/22 16:21

    Утре на матурите всички ученици задължително трябва да бъдат проверявани за магнити в ушите, в противен случай до МО ще се обадим да дойдат да видят как се преписва в Кърджали.
    Жал ме е за детето вчера, че само то е хванато и всички го сочат с пръст, а други преписвачи щастливи.Повечето от децата са преписвали, защото те сами се хвалят.
    Господин Колев не допускайте това да се случи утре.
    Трябва всеки да се яви със знанията си , а не да ходят да купуват магничета за ушите , то така и баба може да се яви на изпит.
    Изискване контрол от страна на квесторите.На честните абитуриенти желая успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/5/22 07:46

      То това дете не е преписвало, просто не е могъл да изкара слушалката от ухото си преди да влезне на матурата. Да щял е да го ползва, но го е хванал страх и него е ползвал. Нямал е предавател нито телефон е открит върху него кое е доказателството че преписвало и след като са го изгонил защо квесторите не са проверили останалите деца тъй като в същата зала е имало деца които преписват в същото време . Защо набеждават едно дете, а други си живеят живота без проблем и се подиграват с това дете.

      Изтриване
  14. Анонимен19/5/22 16:21

    Утре на матурите всички ученици задължително трябва да бъдат проверявани за магнити в ушите, в противен случай до МО ще се обадим да дойдат да видят как се преписва в Кърджали.
    Жал ме е за детето вчера, че само то е хванато и всички го сочат с пръст, а други преписвачи щастливи.Повечето от децата са преписвали, защото те сами се хвалят.
    Господин Колев не допускайте това да се случи утре.
    Трябва всеки да се яви със знанията си , а не да ходят да купуват магничета за ушите , то така и баба може да се яви на изпит.
    Изискване контрол от страна на квесторите.На честните абитуриенти желая успех!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/5/22 16:37

    Веднъж завинаги трябва да се забрави за преписване.
    Какви са тези слушалки, телефони и др.устройства.
    Квисторите трябва да имат пълен контрол над учениците.
    Не на преписвачите!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.