24rodopi.com/Общество

Близо 3,3 милиона лева са приходите на МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" ЕООД в Момчилград за 2021 г. Това стана ясно по време на заседание на Общинския съвет, който прие единодушно отчетът на здравното заведение за миналата година. Той беше представен от главния финансист на болницата Милена Гюдюлева. По думите й приходите за 2021 г. са в размер на 3.298 млн. лева. Средствата са с 1,16 млн. лева или приблизително 30 на сто повече от постъпилите в бюджета за същия период на предходната година.

Приходите от Националната здравноосигурителна каса за основна дейност, или нетни приходи от продажба на услуги са 1,791 милиона лева, което е с 450 хил. лева повече от предходната година. Това увеличение е основно за сметка на суми, изплатени от НЗОК по изпълнително дело за неизплатена над лимита дейност за 2017 и 2018 години в размер на 236 хиляди лева. През предходната година има увеличение на разходите за възнаграждения, лекарства и консумативи, което се дължи на ковид пандемията. 741 хиляди лева са отпуснати допълнително за работещи на първа линия и по чл.5 от НЗОК. 516 хиляди лева пък са приходите от Министерството на здравеопазването по договор за лечебни заведения в отдалечени и труднодостъпни райони.

"За съжаление приходите не са от постоянен характер", заяви Милена Гюдюлева. Тя допълни, че през последните месеци има завишение на разходите, а причина за това са повишаващите се цени на лекарства и консумативи, както и електрическа енергия. Парната инсталация на здравното заведение е с дърва и по тази причина повишените разходи за ток не оказват съществено значение.

Милена Гюдюлева подчерта, че момчилградската болница няма натрупани дългосрочни задължения.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/22 15:36

    Сестрооо!
    Чуваш ли?
    Капките чукат... Мисли, че е дъжд...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/5/22 15:55

    Както и да Ви поздравят ще е нормално,да ли на майка,да ли на жена,дали до седмо поколение.Какво значи здравно заведение да отчита приходи,това да не е търговско предприятие.Като отидеш в болницата нито храната е храна,нито обслужването е нормално,гълтат се държавни пари по клиничните пътеки,отделно кавото можете до измъкнете от пациентите.Кръвта за преливане е с пари /от 150,00 - 200,00 лв/една бланка кръв.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/5/22 19:57

      Тово го няма в момчилградската болница! Бъркаш адреса ,кърджалиецо.

      Изтриване
  3. Анонимен30/5/22 19:23

    Da, targovsko predpriyatie e

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/5/22 20:24

    V Momchilgrad bih otishla samo za nevrologiqya, no za rajdane na dete v Kardjali spored men sa mnogo golemi profesionalisti. Parvoto si dete rodih v Momchilgrad i samo az si znam kak beshe. Vtoroto rodih v Kardjali i ne moga da vi opisha kolko dovolna bqh ot vsichko. Tova e moeto mnenie, vseki sam reshava za sebe si. Dano gi ima tezi bolnici vinagi. Zdraveto e nai-vajno.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/5/22 08:09

    В Момчилград болница.....НЯ-МА!!! Лекари НЯ-МА! Добре, че са сестрите да вършат някаква работа и да покриват отделенията поддържани на изкуствено дишане!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/5/22 20:02

    За съжаление колкото е по болен народа.
    Толкова повече пари и приходи
    А трябва да е обратното,извратена здравна БГ система.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.