24rodopi.com/Регион

Специализирани автомобили на пожарната с пуснати сирени пристигнаха до сградата на сватбен салон в Черноочене след подаден сигнал за „пожар“. Служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кърджали и членовете на Доброволно формирование „Черноочене – 2016“ гасиха огнения ад в кухненската част заведението.

Проявата е съвместна инициатива на РС „ПБЗН“ – Кърджали и Община Черноочене. Занятието се водеше от гл. инспектор Митко Николов – началник на кърджалийската противопожарна служба.

Целта на обучението е да опресни познанията на доброволците за действия при аварийни ситуации, да се създаде организация на работа и мерки за безопасност.

От управата на сватбения салон заявиха, че периодично провеждат превантивен инструктаж на работещите за поведение при кризисни ситуации.

Доброволците и пожарникарите направиха разбор на зимно-пролетния период. Обсъдиха задачите, които трябва да се изпълнят до края на годината. Наблегна се на превантивните мерки за справяне с евентуални горски и полски пожари през настъпващия летен сезон.

Доразви се идеята за провеждане на ново съвместно тактично обучение за спасяване на пострадали при планински терен в района.

Ръководство на Община Черноочене и РС „ПБЗН“ поздравиха екипа от доброволци за отговорността, която са поели и подчертаха, че разчитат много на доброволците, на поетия от тях ангажимент и на компетентността им при овладяване и ликвидиране на пожари и други спасителни операции.

Доброволците от чернооченското формирование създадено в края на 2016 година са участвали в множество извънредни ситуации и гасене на пожари, а структурата е попълнена с нови членове.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/5/22 14:53

    Скоро наистина очаквайте огнен ад в същия този сватбен салон. Собствениците крадци не могат да си го поделят и ще възникне пожар, ама голям позор, пардон - пожар!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/5/22 23:25

      Е нали има един собственик, и то се знае кой е....

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.